tiistai 10. marraskuuta 2020

Mitä kuuluu BrightChargerille?

Blogi kertoi lukuisissa artikkeleissa vuosina 2017 ja 2018 epäonnisesta BrightCharger-puhelinlaturista, jonka valmistuminen viivästyi ja jolla oli ongelmia ”patenttinsa” kanssa. Ensimmäinen artikkeli julkaistiin 28.5.2017 ja viimeinen 27.9.2018.

Yrityksen vuoden takaiset taloustiedot ovat (edelleenkin) järkyttävää luettavaa. Tuorein julkistettu tilikausi oli poikkeuksellisesti 18 kuukauden pituinen. Siitä huolimatta liikevaihto oli vain noin kaksituhatta euroa. Tappiota tuli sitä vastoin huimat 379 000 euroa eli lähes sama määrä kuin edellisellä tilikaudella.

BrightCharger valmistui tiettävästi vuoden 2018 alkupuolella – ilmeisestikin viimeistään toukokuussa. Tuosta voi helposti laskea, että BrightCharger ei ole ollut mikään myyntimenestys.

Ihmetystä herättävä asia on se, miten yritys voi edelleenkin olla toiminnassa. Sen sivulla on tuoreita päivityksiä (elokuu 2020), joten lieneekin niin, että jokin taho rahoittaa yritystä, jotta se pysyisi pystyssä, mutta syy siihen on suuri arvoitus.

On luultavaa, että vielä julkistamaton, 2020/09 päättynyt tilikausi jatkoi vanhaa trendiä, eli myynti oli olematon ja tappion määrä suuri.

BrightCharger myy itse laturiaan 29 euron verottomaan hintaan. Postikuluineen hinta lieneekin siten noin 45 euroa.


BrightChargerin sivulla puhutaan myös ”patentista”, mutta koska yritys vetelee viimeisiään, blogi ei vaivaudu tutkimaan asiaa enempää. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama patentti, johon laturin idea perustui ja joka torpattiin jo kolme vuotta sitten.

Yrityksen lisäksi Maaseudun Tulevaisuus -lehden verkkokauppa on laturin ainoa myyntipaikka. Jos mitkään muut liikkeet eivät ole ottaneet sitä myyntiin, sen täytyy kertoa jostakin...

Blogin havaintojen mukaan kaikilla tuotteilla, joiden markkinointi oli perustunut liioitteluun tai suoranaiseen valehteluun, on ollut huono menestys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti