tiistai 28. tammikuuta 2014

Valkee sai huiman summan Tekes-tukea

Valkee sai viime vuonna 1 145 238 euroa Tekes-tukea. Yli miljoona euroa!

Jossakin Tekesin sivulla kerrotaan, että Tekes-tukea myönnetään TEKNOLOGIAN KEHITTÄMISEEN, ja saman voi päätellä tuon monelle suojatyöpaikan tarjoavan valtionyhtiön nimestäkin: Teknologian kehittämiskeskus.

Valkee on jo monta vuotta sitten ”kehittänyt” ja patentoinut korvavalolaitteensa, joten voisi kuvitella, että laite on nyt valmis eikä siinä pitäisi enää olla mitään ”kehitettävää”. Mihin Valkee tarvitsi vuonna 2013 yli miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa, josta ainakin osa ellei luultavasti sitten koko summa Valkeen tuntien on tukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin, jos sitä ei tarvinnut käyttää KEHITYSTYÖHÖN?

Vaikuttaa hieman pahalta, jos Tekes rahoittaa Valkeen markkinointia ja ”puolueettomia” testejä, joiden ainoa tarkoitus on valheellisesti ja tuloksia vääristelemällä pyrkiä osoittamaan korvavalolaitteen hyödyllisyys.

Valkee on vuosien 2010–2013 aikana saanut yhteensä 2 266 638 euroa Tekes-tukea. Se on hurja summa, kun tietää, että Valkeen ainoa tuote on naurettava korvavalolaite.

Jotakin on pahasti vialla, jos Tekes jakaa veronmaksajien rahaa noin auliisti Valkeelle. Valtio velkaantuu ja joutuu etsimään säästökohteita, mutta rahaa riittää silti jaettavaksi TURHUUTEEN.

Toisaalla blogissa on kerrottu Waulis Motorsista ja sen kehittämästä keksinnöstä, jolla moottorin puristussuhdetta voidaan muuttaa, mikä pienentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä. Vuosien 2010–2013 aikana Waulis ei ole saanut senttiäkään Tekes-tukea, minkä vuoksi se joutuu nyt hakemaan yksityistä rahoitusta voidakseen jatkaa moottorinsa testaamista.

Waulikselle näyttäisi riittävän vain 160 000 euroa, joka on murto-osa siitä, mitä Valkee on saanut kuluneen neljän vuoden aikana. Onko Valkeen humpuukituote niin paljon tärkeämpi kuin Wauliksen moottorikeksintö, joka voi olla mullistava, että se saa veronmaksajien tukea, jota ei käytetä tutkimus- tai kehitystyöhön? Vai olisiko taustalla jokin muu syy? Onko Wauliksella huonot suhteet Tekesiin? Pitäisikö myös Wauliksella olla ”oma mies” Tekesissä? Voisiko Valkeen löyhän tukipolitiikan syynä olla se, että eräs Valkeen johtohenkilö ja Tekesin Oulun-toimiston ”asiantuntija” olivat monen vuoden ajan työtovereita Nokia Networksin Oulun Ruskon tuotekehitysyksikössä? Sanotaanhan, että henkilösuhteilla on merkittävä vaikutus monessa asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti