lauantai 17. syyskuuta 2016

Asmo-laturi on valmis

Sanomalehti Kaleva kertoo: ”Ensimmäiset kotimaiset Asmo-laturit ovat valmistuneet tällä viikolla.”

Jutun mukaan ensimmäinen tuotantoerä on valmistunut, ja ne ”jaetaan ennakkotilaajille.”

”Älylaturin CE-hyväksyntä saadaan ensi viikolla ja sen jälkeen sarjatuotanto, markkinointi ja verkkokauppa pääsevät vauhtiin. Verkkokauppaan ja valikoitujen kauppojen hyllyille palamattomat älylaturit tulevat kuukauden päästä.”

Niinpä tietenkin... Mitkähän liikkeet ottavat tuon tekeleen valikoimiinsa?

”Lähimmän vuoden aikana tavoitteena on valmistaa 50 000 laturia ja sen jälkeen 250 000. Kotimaan ohella keskeinen markkinakohde on Saksassa ja pohjoismaissa.”

Kovat ovat tavoitteet, jotka jäänevät toteutumatta.

Ja kuten tv-shop-mainoksissakin tavataan sanoa, ei tässä vielä kaikki: ”Saloranta tiimeineen kehittää parhaillaan tuoteperheen seuraavaa laitetta eli samalla periaatteella toimivaa laturia, joka pystyy lataamaan kännykkää, läppäriä ja tablettia.”

No siinähän onkin haastetta kerrassaan...

Kalevan mukaan: ”Laturi kuluttaa sähköä vain silloin, kun sitä käytetään. Lisäksi siinä ei valmiustilassa kulje lainkaan sähköä, kuten tavallisissa latureissa. Nämä ominaisuudet tekevät siitä energiapihin ja paloturvallisen.”

Kuten jo monesti aikaisemmin on todettu, tavallisen laturin tyhjäkäyntiteho on niin mitätön, että sillä ei ole käytännössä mitään merkitystä. Asmo-laturin törkeä hinta ei tule koskaan energiansäästönä maksamaan itseään takaisin.

Miten se sanonta oikein meni? ”Never give a sucker an even break”. Nykymaailmassa näyttää olevan niin paljon typeryksiä, joita joutaakin kusta silmään.

On tietenkin selvää, että Kaleva tuhlaa palstatilaa ja tarjoaa ilmaista mainontaa tällaisille hyödyttömille Oulu-ihmeille. Niinhän se Valkeen korvavalon surullisenkuuluisa tarinakin alkoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti