tiistai 14. maaliskuuta 2017

Asmo Solutionsin Yhdysvaltojen patenttihakemus

Asmo Solutionsin Yhdysvaltojen patenttihakemus (20170005509) on tullut julkiseksi 5.1.2017. Vuokaavio kertoo, että laturista puuttuu joissakin muissa latureissa oleva ominaisuus, jonka avulla laturi kytkeytyy jännitteettömäksi, kun akku on varautunut täyteen. Asmo-laturissa vaaditaan, että puhelin irrotetaan laturista. Tämä oli tosin tiedossa jo aikaisemmin.


Kuten joissakin kommenteissa on todettu, jos puhelin ladataan yön aikana, laturi pysyy jännitteisenä niin kauan, kunnes puhelin irrotetaan liitosjohdosta. Tuon ajan Asmo-laturi on yhtä ”turvaton” tai ”palovaarallinen” kuin mikä tahansa muu laturi.

Teksti kertoo, että hakemusta oli muutettu sen jälkeen, kun se oli jätetty patenttivirastoon tammikuussa 2015. Vaatimukset 1–9 on poistettu. Koska ensimmäiset vaatimukset ovat aina tärkeimpiä ja seuraavat vaatimukset ovat niitä täydentäviä ja tarkentavia, näyttää siltä, että loput kahdeksan vaatimusta ovat enemmän tai vähemmän uusia.

Poistetut vaatimukset taitavat olla samoja, jotka WIPO torppasi viime elokuussa. Kuten aikaisemmin on todettu, A1-vaiheesta on pitkä matka B-vaiheeseen, joka on siis myönnetty patentti. Siinä voi kaikkine selvittelyineen kulua jopa useita vuosia.

Vaatimukset ovat patentin tärkein kohta, ja niistä riidellään lakituvassa. Mikään ei takaa, että ne olisivat sellaisenaan lopullisessa patentissa, jos sellainen tullaan koskaan myöntämään.
Tässä ne ovat.

1-9. (canceled)

10. A battery charger comprising: an electrical input connector coupleable with mains electricity; an electrical output connector coupleable with a device to be charged; a transformer transforming the mains electricity power from the electrical input connector to lower voltage power for the electrical output connector; an on/off-switch between the electrical input connector and the transformer; and an electronic circuit configured to control the battery charger; wherein the electronic circuit is configured to control the battery charger such that if the electrical input connector is connected to the mains electricity, and the electrical output connector becomes connected with the device to be charged, the electronic circuit is configured to sense wake-up current coming from the device to be charged and the on/off-switch is controlled on such that the transformer is connected to the mains electricity, whereby the battery charger starts to charge the device to be charged.

11. The battery charger of claim 10, wherein the electronic circuit is configured to control the battery charger such that if the electrical input connector is connected to the mains electricity, but the electrical output connector remains disconnected from the device to be charged, the on/off-switch is controlled off such that the transformer is disconnected from the mains electricity, whereby the battery charger does not consume the mains electricity power.

12. The battery charger of claim 10, wherein the electronic circuit is configured to control the battery charger such that if the electrical input connector is connected to the mains electricity, and the electrical output connector is connected with the device to be charged, the electronic circuit is configured to sense when the device to be charged is fully charged, whereupon the on/off-switch is controlled off such that the transformer is disconnected from the mains electricity, whereby the battery charger stops to consume the mains electricity power.

13. The battery charger of claim 10, wherein the electronic circuit is configured to control the battery charger such that if the electrical input connector remains connected to the mains electricity, but the electrical output connector becomes disconnected from the device to be charged, the on/off-switch is controlled off such that the transformer is disconnected from the mains electricity, whereby the battery charger stops to consume the mains electricity power.

14. The battery charger of claim 10, further comprising a user-operable switch, which, when operated, controls the on/off-switch on such that the transformer is connected to the mains electricity, whereby the battery charger starts to charge the device to be charged even if a battery of the device to be charged is empty, which prevents the device to be charged to provide the wake up current.

15. The battery charger of claim 14, wherein the user-operable switch is in the electrical output connector or adjacent to the electrical output connector.

16. The battery charger of claim 10, wherein the device to be charged operates according to the USB OTG-standard.

17. The battery charger of claim 16, wherein the device to be charged, after being connected to the electrical output connector, provides the wake-up current in a host state.

18. The battery charger of claim 17, wherein the device to be charged changes from the host state to a device state after a predetermined delay, whereupon the battery charger starts to charge the device to be charged.

75 kommenttia:

 1. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/10549/hmrms/ASMO-laturi-microUSB/lisatiedot/
  Laturien hinta sitten pompsahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ihmeteltiin Kalevan Juttutuvassa, mutta tulihan se korotus viimeinkin. Tämä peluri ei ole vielä nostanut hintaa, vaikka ostikin vastikään 300 kappaleen erän. Mikähän mahtoi olla ostohinta?

   DATA-SYSTEMS

   Iskikö Asmoon ahneus vai onko laturien kokoonpano kallistunut niin paljon, että korotus oli tarpeen? 10 euron hinnankorotus vie varmastikin monilta laturin ostamista harkitsevilta viimeisenkin ostohalun – se lieneekin varmaa... Varmaa on myös se, että muut jälleenmyyjät tulevat seuraamaan perässä.

   Ehkäpä myyntikate oli liian pieni. 10 euron hinnankorotus kasvattaa sitä samat 10 euroa. Koska näin suureen korotukseen päädyttiin senkin kustannuksella, että se pienentää myytyjen laturien määrää – niin kuin varmasti tulee tekemäänkin – se kertoo siitä, että Asmo Solutionsin kannattavuus on huono, eli laturien myynti 40 euron hinnalla, josta osa menee jälleenmyyjälle, ei joko riitä kattamaan kuluja tai tuota riittävää voittoa, jota luvattiin sijoittajille reilusti.

   Poista
  2. Myynti romahti uuden hinnan myötä. Myynti on tosin ollut todella laimeaa koko ajan. Verkkokaupassa viimeksi myyty 8 päivää sitten. Jos tässä vielä tuosta palosta tulee esiin epäselvyyksiä, niin tarinalla ei ole onnellista loppua. Luultavasti tunteella ostopäätöksen tehneet haluavat rahat takaisin.

   Poista
  3. Data-Systemsin varaston määrä on ollut 340 kappaletta jo usean päivän ajan, eli ei yhtään myytyä laturia. Kannattaa tarkkailla, miten se pienenee.

   Poista
  4. Kuka oli niin hullu, että osti eilen Verkkokaupasta Asmon 50 eurolla? Olemme täällä epäilleet, että silloin kun myyntiin viikon tauko, Asmo itse tilaa yhden laturin, jonka voi sitten myydä takaisin jollekin jälleenmyyjälle, vaikkakin siinä taitaa tulla jonkin verran tappiota. Mutta senhän voi laittaa markkinointikuluihin.

   Poista
 2. Now that they HAVE the US patent I am sure the 50 EUR is very well WORTH it. I hope they will open a new round for INVESNTING. I would surely invest more money into this great product. I feel SAFE at home and I also think they EMPLOY hundreds of people. I home Asmo can sit in our city council and drive Oulu to the same direction as all his companies! Go Asmo you are AWESOME!

  I hope you get the sarcasm...

  VastaaPoista
 3. Miksi muuten mikään tekniikan alan lehti ei ole testannut Asmoa? Kyseessähän on sentään mullistava suomalainen älyihmelaturi, joka ”pelastaa maailman ilmastonmuutokselta” ja ”estää kotien palamisen” jne. Onko Tekniikan Maailma hereillä?

  VastaaPoista
 4. On luultavaa, että laturin myynti tulee hinnankorotuksen vuoksi entisestään vähenemään Verkkokaupassa.

  Laturilla onkin nyt ”valmistajan viiden vuoden takuu”, vaikkakin ylempänä tekstissä lukee ”Takuu ASMO-laturille on kaksi vuotta”. Ehkäpä se on sitten ”tapauskohtaisesti” joko kaksi tai viisi vuotta.

  Lupaus viiden vuoden takuusta on tullut ihan viime aikoina. Ehkäpä 10 euron korotukselle haluttiin antaa jotakin katetta.

  VastaaPoista
 5. Onnettomuusselosteita voi pyytää Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Tiedustelkaa Ruovedellä Väärinmajan alueella vuonna 1997 rakennuspalojen onnettomuusselosteiden julkisia osia. Selosteista voi päätellä, kuinka monta laturin sytyttämää paloa on alueella tapahtnut. Jos alue ja vuosiluku täsmää niin... Enempää en asiasta kerro ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mapsista löytyi Ruoveden ja Väärinmajan alueelta Hanhontien risteyksestä tontti, jossa näkyy vanhoja talojen perustuksia. Samassa paikassa on myös katuvalotolppa ja liikennemerkit, jotka näkyvät tuolla Indiegogo:n sivulla näkyvässä valokuvassa. Löytäisikö joku tästä sen videon? Muistaakseni koko laturikeissi lähti tuon perustuksen edessä kuvatulla ohjelmalla?

   https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-unplugging-chargers-is-so-last-year#/

   https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

   Karttapaikkaan vain osoite ja kiinteistötunnukset näkyviin. Voila. Teillä on kiinteistötunnus.

   Poista
 6. Kalevan juttutuvassa:

  ”Lidlin uudessa tarjouslehdessä kerrotaan, että ensi viikon maanantaina myydään USB-laturia ”uskomattomaan” 3,99 euron hintaan. Se on siis universaali laturi, johon voi liittää haluamansa liitosjohdon.

  Koska laturi on noinkin suuren ketjun myynnissä, on selvää, että se täyttää kaikki turvallisuusstandardit – mitä niitä sitten onkin...

  Tuossa näkee, miten edullisesti laturi voidaan valmistaa, ja tuskinpa Lidl myy niitä tappiolla.

  Asmo 50 euroa, Silvercrest 4 euroa – onhan siinä hinnassa hieman eroa.”

  4 euroa laturista kertoo selvästi, paljonko laturin osat voivat maksaa. Lidlin laturissa ei tosin ole latausjohtoa, mutta se tuskin maksaa enempää kuin muutaman kymmenen senttiä. Asmossa on myös rele, mutta se tuskin maksaa sen enempää.

  50 euroa Asmosta, jonka arvo on ehkä 5 euroa? Voihan v***u! Jos aiot ostaa sen, säästä rahasi ennemminkin psykiatrin kolsultaatioon. Yksi plk-käynti maksaa 41,30 euroa.

  VastaaPoista
 7. Asmo Solutions viimeisin kaupparekisteriin toimittama tilinpäätös on vuodelta 2014. Tilikausi päättyi tuolloin 31.12.2014.

  PRH:n sivulla kerrotaan: ”Ilmoitus kaupparekisteriin on tehtävä kahden kuukauden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilinpäätös taas on vahvistettava kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.”

  Tuon mukaan vuoden 2015 tilinpäätös olisi pitänyt toimittaa kaupparekisteriin viimeistään 31.8.2016 eli puoli vuotta sitten.

  Rikkooko Asmo Solutions osakeyhtiölakia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä muut hänen yritykset? Mistä nuo tilinpäätökset voisi tarkistaa?
   http://www.asmosaloranta.com/asmon-yritykset/

   Frozen Vision
   Soma Media
   Vessla Development

   Poista
  2. Löytyykö Asmotorista mitään tietoa? Myytiinkö se vai ajautui konkurssiin? Muistelen, että tämä yritys oli protestilistalla usein. Verohallinnolla oli saatavia.

   Poista
 8. I believe if your turnover does not reach a certain threshold and you don't employ above a certain number of people you are not required to audit your books. If you don't audit your books you are also not submitting the financial results to trade register. You can see Asmo's financial results for 2015 in their material for Around investment. Of course no sales just expenses there. Not much to see...

  VastaaPoista
 9. Mitä jos vuoden 1997 rakennuspalo olikin itse aiheutettu? Arviolta 30–40-luvulla rakennettu mansardikattoinen talo näyttää olevan huonokuntoinen ilman palon aiheuttamia jälkiäkin. Oliko kyseessä vakuutuspetos, jolla vanhasta rötisköstä päästiin eroon ja vakuutuksesta saatiin hyvät rahat? Ja kaikki pantiin laskelmoidusti palamaan syttyneen laturin syyksi.

  Tuntuu vain siltä, että ei yksi laturi, jos se olisikin voinut syttyä palaamaan, olisi pystynyt sytyttämään talon rakenteita palamaan siinä määrin, että palo oli päässyt leviämään, vaan syttymistä oli täytynyt avustaa jollakin tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palossa on loukkaantunut ihmisiä. Silloin tuskin on kyseessä itseaiheutettu palo vakuutusrahojen toivossa. Tuo palon syy voi olla huolimatonta tulenkäsittelyä. Suomessa monta taloa palaa, koska kuuma tuhka-astia viedään jonnekkin terassille. Tupakan tumppipurkkikin voi syttyä palamaan pitkän ajan päästä. Pari sellaista palonalkua olen sammuttanut. Laturin sytyttämäksi tuota paloa en usko, koska verkkokaupassa syttymissyystä kysyttäessä valmistaja sanoikin palon lähteneen pelastuslaitoksen mukaan pistorasiasta, jossa laturi oli kiinni. Miksi enää ei sanottu aiheuttajaksi ylikuumentunutta laturia? Onnettomuusselosteesta kaikki selviäisi.

   Poista
  2. http://www.pelastustoimi.fi/turvatietoa/ehkaise-palon-syttyminen/tulipalon-vaarallisuus/oma-toiminta-aiheuttaa-tulipaloja
   Ihmisen oma toiminta aiheuttaa tulipaloja

   Ihminen aiheuttaa itse noin 50 % tulipaloista. Näistä tulipaloista on noin 30 % tahallaan aiheutettuja ja noin 30 % huolimattomuudesta aiheutettuja.
   Tulta käsitellään huolimattomasti

   Suurin osa asuntopaloista liittyy avotulen, tulisijojen ja sähkölaitteiden käyttövirheisiin, huolimattomaan tupakointiin, runsaaseen alkoholin käyttöön tai keittiöaskareisiin.

   Entisellä asuinpaikkakunnalla muistan yhden tapauksen, kun rivitalon takapihalla oli aiemmin illalla grillattu hiiligrillillä. Myöhemmin grillin pohjan ilmareiän läpi oli tippunut kyteviä hiiliä terassilautojen päälle grillaajan saunoessa. Laudat, sytytysnesteet ja muut romut syttyivät palamaan ja tuli oli noussut nopeasti katon alulautoihin. Grillaaja paniikissa siinä pihalla juoksenteli ja sanoi, ettei ollu kuin varttitunnin saunassa ja sillä aikaa palo syttyi. Tässä tapauksessa oli onni, että oli vasta ilta ja sivullinen oli hälyttänyt palokunnan.

   Poista
  3. Latureiden paloturvallisuuden vertaileminen on yhtä vaikeaa, kuin vertailtaisiin esimerkiksi HIILIGRILLIN ja KAASUGRILLIN paloturvallisuutta. Moni mieltää kaasugrillin täysin turvalliseksi. Sekin väärällä käytöllä saattaa syttyä palamaan. Jos sitä ei puhdista, niin jossakin vaiheessa rasvaa ja muuta palavaa kertyy grillin sisäpinnoille ja se voi syttyä palamaan. Sitä rasvapaloa jos yrittää sammuttaa vedellä niin se saattaa kivasti leimahtaa. Omalle kohdalleni on sattunut kaasupullon venttiilirikko. Venttiili vuoti vivun juuresta kaasua. Mitä olisi tapahtunut, jos grilli olisi ollut vaikka kodassa ja se kaasu olisi vuotanut siitä vivun juuresta huomaamatta? Yksi esimerkki:
   http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/43946
   Naapurilla näyttää olevan tuossa terassilla hiiligrilli, jossa se nuita makkaroitansa paistelee. Koirakin siinä huseraa mukana. Mitä tapahtuu, jos se kaataa tuon hiiligrillin tuohon laudoitukselle?

   Poista
 10. Näyttää siltä, että myynti alkaa hiipua. Asmo valehteli jossakin, että latureita olisi myyty jo 15 000 kappaletta, mutta vaikka se pitäisikin paikkansa, on luultavaa, että kokonaismyynti tulee jäämään alle 20 000 kappaleen.

  Yhden laturin piti tuoda 10 euroa voittoa. 200 000 euron voitto tuskin tyydyttää sijoittajia.

  Sijoitusmuistiossa esitetyt myyntiarviot ovat täyttä mielikuvitusta, eivätkä ne voi koskaan toteutua. On luultavaa, että yrityksille, joiden kanssa neuvottelut olivat kesken lokakuussa, on viimeinkin paljastunut, mikä paska laturi todellisuudessa on:

  paloturvallisuus – sama kuin muillakin
  energiansäästö – sitä ei ole

  Yritykset tuskin pitävät siitä, millä tavalla niitä oli johdettu harhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden kahden pääjehun palkkakustannukset olivat hillityt 6000 mieheen ja pari työntekijää niin 200 tonnia kuluu jo nuiden palkkoihin ja edustuskuluihin. Porschella on hyvä reissata firman piikkiin. Pitäs myydä ja paljon jos sijoittajillekkin jäisi jotain.

   Poista
  2. Sivukulut lisäävät yrityksen palkkamenoja noin 22 prosentin verran.

   Poista
 11. Nyt on sitten pyydetty muutamia median edustajia selvittämään palon syttymissyy vedoten journalistin ohjeisiin.
  8. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.
  10. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.

  11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti.

  12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.
  20. Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Median edustajilla on nyt mennyt anoppilan palon onnettomuusselosteen hankkimiseen 2 päivää. Odotellaanko tässä kunnallisvaaleja vai mikä maksaa? Saakohan sitä julkaista jos sen tilaa itse?

   Poista
 12. Tämän blogin ansiota on että pahimmista valehteluista on luovuttu. Kuka muistaa vielä tämän: ”Latureiden valmiustilan aikainen kulutus vaihtelee ASMO:n mukaan 300 mW – 1 W välillä. ”

  http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/2014/06/11/suomalaisyhtio_on_tuomassa_markkinoille_kaanteentekevan_puhelinlaturin

  Kaikkien nykyisten latureiden valmiustilan aikainen kulutus on alle 50 mW, jopa alle 25 mW.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tube muistaa ja ei taida unohtaa. 8000 wattia vuodessa.
   https://www.youtube.com/watch?v=PrOqk9g2H1A

   Poista
  2. Yhden watin jatkuva teho kuluttaa 8760 wattituntia energiaa vuodessa.

   Poista
  3. Huomasin saman. Ei osannu laskea edes sitä oikein.

   Poista
 13. Kaikki on lähetetty sanoo Asmo, mutta asiakkaat ei niitä vain ole saaneet. Miksi ne ei pyydä rahoja takaisin?

  https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-unplugging-chargers-is-so-last-year#/comments

  xxx xxxxxxxx
  2 hours ago

  Hei, Lastu-versiota ei ole vieläkään kuulunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän versiota tämä ennakkotilaaja ei ole saanut?
   xxxxx xxxxx
   12 hours ago
   REPOST: Hi there, any update? I am still waiting for my charger…

   11 days ago
   Hi there, any update? I am stl waiting for my charger…

   Poista
  2. Kysypä kaverilta itseltään. Eiköhän se sillä selviä.

   gruiters@plusmarketing.nl

   Poista
 14. Sijoitusmuistiossa arvioitiin, että vuonna 2019 myytäisiin noin miljoona Asmoa, mikä tuottaisi 10 miljoonan euron voiton (10 euroa/Asmo). Tuo arvio perustui 40 euron myyntihintaan, mutta nyt kun myyntihinta onkin 50 euroa, onko vuoden 2019 voitto kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna eli 20 miljoonaa euroa?

  Vai vähentääkö 50 euron hinta ostohaluja?

  Jos katsoisi kristallipalloon, siellä varmasti näkyisi, että Asmo on kadonnut markkinoilta vuonna 2019.

  VastaaPoista
 15. I should think, something is going on with Asmo Solutions. Usually they are answering all indiegogo complaints in a few days (with some bullshit of course) and delete any negative comment on Facebook. Now this has not happened since the beginning of the month. I should think they have let go some of the newly recruited staff. It is also possible that they are now focusing on Helsinki office setup. If you remember, they were looking for office space there. I really can't get over the 50 EUR price tag. It doesn't make sense. Although one poor sucker bought one at Vkauppa... Asmo solutions stinks.

  VastaaPoista
 16. Tein verkkokauppaan kysymyksen: Onko sitä todistetta/onnettomuusselostetta esitetty teille? Tuo anoppilan palo tuotteen esittelytiedoissa on aika hurja "mainoslause".

  VastaaPoista
 17. https://privanet.fi/investing/kyl
  Tarkoittaako nuo Privanetin kasvulistalla olevat lukemat seuraavaa.

  Osto = 150€. Joku ostaa osakkeita tuolla hintaa jos joku myy.

  Myynti= 270€ Osakkeet ovat pantu alkujaan jakoon tuolla hintaa.

  Viim = 175€. Joku on ostanut osakkeita tällä hintaa.

  Päivä.20.3.2017 Viimeinen ostot tehty tuona päivänä hintaan 175€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin epäiltiin, että ”viimeisin noteeraus” olisi jonkinlaista bluffia, jolla halutaan näyttää, että Privassa ”käy kauppa”, mutta voihan olla, että myynti oli todellinen.

   Tuntuu vain absurdilta ajatellakin, että Asmon osakkeen kysyntä kasvaisi joskus niin suureksi, että ostohinta ylittäisi merkintähinnan. Meklarin suositus: vahva myy.

   Poista
  2. Mutta eikä nuo luvut kerro, että joku haluaa eroon osakkeista? Paljonko myyjä teki tappiota?

   Poista
 18. Wonderful to see a gigantic Asmo Saloranta advertising in Pakkahuoneenkatu...

  VastaaPoista
 19. Ensi viikolla yrittäjien tapahtumassa:

  Mukava myös innostava caseyritys Asmo Solutions!
  Asmo Solutions tunnetaan ASMO-laturistaan. Paloturvallinen laturi keräsi joukkorahoituksen pikavauhdilla: yle.fi/uutiset/3-8016954. Asmo Saloranta kertoo tapahtumassa kokemuksistaan.

  https://www.yrittajat.fi/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/a/tapahtumat/548408-nuorten-yrittajien-joukkorahoitusfoorumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asmon osuuden nimeksi sopisi paremmin: ”Miten kerätä rahat typeryksiltä ja antaa vastineeksi tuote, joka ei vastaa annettuja lupauksia”.

   Poista
  2. Kertookohan unelmavävy tuolla, kuinka anoppila paloi ylikuumentuneen laturin takia?

   Poista
  3. Eivätkö tapahtuman järjestäjät tiedä, millainen suhari Asmo todellisuudessa on ja millaiseksi laturi on lopulta paljastunut (patentti, energiansäästö, paloturvallisuus)? Asmo ei taida olla kovinkaan hyvä esimerkki nuorille yrittäjille, jotka haluavat toimia rehellisesti.

   Poista
 20. Julkaiseeko Oulun 1 Blogi otteita onnettomuusselosteesta, jos siihen saadaan paloviranomaisen lupa?

  VastaaPoista
 21. Kuuleman mukaan vuonna 1997 Ruovedellä ei ole sattunut yhtään ainutta laturin aiheuttamaa tulipaloa. Silloin siitä ei voi löytyä sitä dokumenttiakaan.

  VastaaPoista
 22. Enbuskea pikkusen vedätetään patentista, sähkönsäästöstä yms.
  Esitetty 10.06.2015 klo 08.10
  http://www.katsomo.fi/#!/jakso/488253

  VastaaPoista
 23. Löytääkö kukaan linkkiä siihen Puoli Seitsemän ohjelmaan, joka tehtiin 2014 siinä palaneen talon kivijalan edessä?

  VastaaPoista
 24. I believe the BIG question who is going to confront Asmo Saloranta and his entourage on their business practices? Who is going to take on the sure exposure? Who is ready to take a shit in Oulu's happy to lucky media-entrepreneur-TEKES love triangle pool. If you are anywhere near to this community you are likely to have your job and future in danger. Perhaps not directly, but no one likes whistle blowers and people steering up shit.

  VastaaPoista
 25. Citymarketissa on tarjouksessa Duracell-laturi, jossa on irrotettava mikro-usb-johto ja 2.1 ampeerin latausvirta. Maksaa nyt vain 10 euroa (normaalisti 15 euroa). Ja on varmasti paremmin suunniteltu kuin Asmo, mitä tulee hyötysuhteeseen tai paloturvallisuuteen.

  Tämä on tyhmyystesti: ostatko 50 euron Asmon vai 10 euron Duracellin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtoehto 3. Älä osta kumpaakaan, jos ei ole oikeasti tarvetta uudelle laturille. Se on ekologisinta.

   Poista
 26. Tässä ihmetyttää se, miksi mikään media ei ole paljastanut tätä Asmo-kusetusta. Olemalla vaiti media on myös vastuussa siitä, että näitä latureita, jotka eivät vastaa Asmon antamaa kuvausta, on myyty asiaa ymmärtämättömille.

  Media on ollut osallisena tässä kusetuksessa antamalla Asmolle palstatilaa laturin mainostamiseen. Yksikään toimittaja ei ole kyseenalaistanut Asmon väitteitä.

  Miksi ei ole vaadittu todisteita vuoden 1997 tulipalosta?

  Miksi ei ole vaadittu todisteita patentista?

  Miksi ei ole vaadittu todisteita muiden latureiden suuresta energiankulutuksesta?

  Media oli niellyt Asmon valheet ja levittänyt niitä eteenpäin sillä seurauksella, että tyhmemmät kuluttajat ne uskottuaan olivat ostaneet 40 euroa maksaneen Asmon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän voisi vielä lisätä kysymyslistaan: miksi ei ole vaadittu todisteita latureiden palovaarallisuudesta?

   Poista
  2. Taitaapi olla toimittajatkin lievästi sanottuna pississä, jos ovat levittäneet tarkastamatonta väärää tietoa. Muutamia toimittajia on pyydetty selvittämään totuus.

   Poista
 27. Tyhmemmillekin puhelimen käyttäjille on alkanut valjeta, että Asmo-laturin ostamisessa ei ole mitään järkeä. Tästä kertoo lopahtanut myynti.

  Asmo keksi näppärän keinon ”ansaita” miljoona euroa. Sijoittajien rahoja ei ole käytetty millään tavalla laturin myynnin edistämiseen, ja aikaisemmat puheet ns. Asmo-tuoteperheestä kannattaa unohtaa, koska mitään muita latauslaitteita ei ole tulossa. Ja miksipä olisi? Laturin vähentynyt myynti kertoo selvää kieltä siitä, että muiden tuotteiden kehittämiseen ei kannata tuhlata rahaa – vaikka nämä eivät omia olekaan – koska niille ei ole kysyntää. Puheita palovaarallisesta ja energiaa tuhlaavasta vakiolaturista ei usko enää kukaan.

  Yritys ei ole millään tavalla vastuussa sijoittajille, joilla on vain vähemmistöomistus eikä minkäänlaista valtaa yrityksessä. Sijoittajien miljoona voidaan imeä yrityksestä palkankorotuksina, edustusmenoina, päivärahoina, km-korvauksina ja osinkoina, joista osa tosin palautuu sijoittajille.

  On vaikea sanoa, oliko tämä alusta alkaen tällä tavalla suunniteltua, mutta laturin ”keksineen” täytyi tietää, että Asmo-laturi on vain ruma, huonon hyötysuhteen omaava ja kallis. Media saatiin mukaan levittämään valheita, joiden avulla pyrittiin osoittamaan tavallisten latureiden vaarallisuus ja energian tuhlaus ja luomaan tarve Asmo-laturille, joka muka ratkaisisi kaikki ongelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varma, että tämän ihmelaturin tarinasta saatte vielä kuulla koko totuuden.

   Poista
 28. Onko sitä onnettomuusselostetta vieläkään näkyny esitettävän minkään median toimesta?

  VastaaPoista
 29. Miksi mikään media ei hehkuta enää Asmo-laturia? Onko niille viimeinkin selvinnyt, mikä laturi todellisuudessa on? Ovatko ne huomanneet, millä tavalla niitä käytettiin härskisti hyväksi? Mikä media ottaa ensimmäisen askelen ja kertoo ”totuuden” Asmo Solutionsista?

  Asmo Solutions oli käyttänyt mediaa hyväkseen lähes kolmen vuoden ajan ja saanut tämän tekemään ”likaisen työn” puolestaan eli levittämään laturista valheita, joita tämä blogi on sittemmin tuonut julkisuuteen sillä tavalla, että yritys on joutunut korjaamaan markkinoinnistaan enimmät valheet pois.

  Olisi oikeudenmukaista, että kansa – laturin ostaneet, laturin ostamista harkitsevat ja ne jotka eivät missään tapauksessa sitä ostaisi – saisi viimeinkin kuulla totuuden laturista, josta yritys käyttää niinkin lennokkaita nimityksiä kuten älylaturi, ihmelaturi, superlaturi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutisointi on todellakin loppunut. Aika outoa. Nyt asiassa haiskahtaa todella palaneen käry. Jos asiat/totuus ei muuten selviä, niin pitää pyytää viranomaisia tutkimaan asiaa.

   Poista
  2. Mikä media ottaa ensimmäisen askelen ja kertoo ”totuuden” Asmo Solutionsista?

   Saapaat nähdä. Muutamilla median edustajilla taitaa olla jo tuo onnettomuusselostekkin. Voi olla vaikea kertoa mitä siinä lukee, jos syttymissyy ei olekkaan laturi.

   Olisihan tuo syttymissyy kiva kuulla, koska satuin saamaan haltuuni tuollaisen paloturvallisen laturin. Se muuten on todellakin paloturvallinen. Ei nähkääs alkanut latamaan vanhaa eikä uutta samsungin puhelinta, joten se ei ole meillä toimiston pistorasiassa kiinni. Tuskin se kaapissa ilman virtaa syttyy palamaan.

   Poista
 30. Asmo Saloranta is behind all the activities of Asmo solutions obviously. He is also a nominee for the municipal elections. So he had no time to focus on the charger business, but rest assured once the campaign is over he is back with more lies. I reported earlier that his other company at vessla.net is preparing for a crowd funding campaign, so the madness starts again. I am rather sure that they have lifted the charger price just to maximise the profit on the stock they have. They must have realised that it simply doesn't sell. Surely they could run a national advertising campaign, but I am also sure they would get caught for the lies really fast also.
  Don't be fooled the media not reporting the Asmo miracle these days, they have no issues with taking his lies as facts. A very good example of how much the truth doesn't matter is the latest communications employee Minna Koivunen. She was an chief editor at Oulu university student journal and had many nice community activities. You would surely think she has integrity and sense of truth. No, she does not. She is happy to spread lies just as Asmo and Marc does. She gets paid and that is what matters.

  VastaaPoista
 31. Asmon sivulla on vielä turhaa pelottelua:

  ”Tiesitkö, että puhelimen laturin jättäminen seinään on tulipaloriski?”

  ”Laturi voi syttyä ja aiheuttaa tulipalon.”


  Tulipaloriski? Syttyä ja aiheuttaa tulipalon? Jos tuollaisia väitteitä esittää, ne pitäisi pystyä perustelemaan jollakin tavalla. Vuoden 1997 tulipalo, jonka syttymissyystä ja paikkansa pitävyydestä on esitetty epäilyjä, ei ole riittävä peruste.

  Kuluttajaviranomaisten pitäisi viimeinkin puuttua tähän pelottelumainontaan, jonka ainoa tarkoitus on myydä kallista laturia.

  Miksi puhelinvalmistajat, vaikka teettävätkin laturinsa alihankintana, eivät myöskään puutu tähän? Asmo väittää selvästi, että puhelimien mukana tulevat laturit ovat ”tulipaloriski” ja ”voivat syttyä ja aiheuttaa tulipalon”. Siinähän olisi selviä aineksia oikeusjuttuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne chattiin vaan kivoja kysymyksiä ja sitten kuvaruutunauhoitus päälle. Saadaan spelkuloida sitten kysymyksiä ja vastauksia.

   https://www.yrittajat.fi/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/a/tapahtumat/548408-nuorten-yrittajien-joukkorahoitusfoorumi
   13.00 Fireside Chat: Johanna Palin, Jouni Hannula, Asmo Saloranta. Moderaattorina Joonas Mikkilä

   Poista
 32. Miksi privanetissä Asmo solutionin osakkeen alkuperänen 270 euron myyntihinta on poistettu? Onko se normaali toimenpide? Jos siihen 270 euroon vertaa tuota nykyistä halukkuutta ostaa osakkeita 125 eurolla, niin arvostus on tullu alas ja reilusti. Tulkitsenko lukemat oikein? Onko kohta arvon romahdus näköpiirissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittanee sitä, että siellä ei ole aktiivisia myynti- tai ostotarjouksia.

   Poista
 33. Vieläkö tyhmiä riittää tähän kusetukseen?

  https://www.facebook.com/vesslaofficial/

  Vai että oikein –50 % alennusta rekisteröityneille uutiskirjeen tilanneille. Moni tuskin tietää, mitä tekemistä Vesslalla on Asmo-laturin kanssa, joten jotkut saattavat haksahtaa tähän.

  Ei liene vaikea arvata, että laturin tarina tulee tässäkin toistumaan: viivästymisiä, tuotetta ei toimiteta, tuote osoittautuukin toisenlaiseksi kuin oli luvattu jne. Seuraava askel on sitten käydä sijoittajien kukkaroille.

  Ainoa motiivi tässäkin on: rahat pois tyhmiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista touhua. Tekestukia on tämäkin saanu.

   https://extranet.tekes.fi/ibi_apps/WFServlet?

   Mikä mies tämä hallituksen jäsen Jean Eli Speville on?

   https://www.finder.fi/IT-konsultointia+IT-palveluja/Vessla+development+Oy/Oulu/yhteystiedot/3099156


   Poista
  2. Interestingly they have gone for Indiegogo. I wonder if this is because they should show a actual working prototype in Kickstarter. Of course there is also a need for a US individual (account) for KS.

   Poista
  3. Mikä tässä Vesslassa on se idea tai tuote? Onko tässäkin joku maailman pelastava innovaatio, joka on patentoitu?

   Poista
  4. Twitterissä riittää tarinaa:

   https://twitter.com/vesslaofficial?lang=fi

   Vessla on vain tuollainen monokromaattinen näyttötaulu, jolle ei
   voi odottaa minkäänlaista tulevaisuutta.

   https://pbs.twimg.com/media/CpsT_8PUAAAoD9V.jpg

   Innovatiivisuus asteikolla 1–10? 1

   Tuollaista roskaako siellä Oulussa kehitetään? Eikö noista Nokialta pois potkituista insinööreistä ole muuhun kuin puuhastelemaan tuollaisen paskan parissa?

   Poista
  5. Onko tuo nyt niinku e-kirja joka pannaan seinälle? Oulussa saa vissiin Tekesistä helposti ja hyvin paalua nuihin innovaatioihin. Me veronmaksajina siihen kuitenkin kovasti osallistutaan.

   Poista
 34. Vessa is using an e-ink display technology. They most likely buy the actual screen from China. But that is ok. They have been trying to position their product to markets like restaurants, bus timetable, meeting room displays, etc. The problem with this, there are already products on the market in this space. From very well established companies in Europe and Worldwide. They had to come up with a idea which would fly. Seems they are going to push a 7" or possibly a 10" size smart picture frame. I assume it will be coming with a online interface or even with an android app to put the content wireless. The good thing about the e-ink displays that it only uses power to refresh the screen. Keeping the image on the screen is without power. The refresh rate is however very slow, so movies are not for this technology. If you are displaying a still image it can run for weeks without recharging.
  It is all well, but these guys have no real manufacturing background. They would subcontract everything, just like Asmo did. Let's see if the indiegogo community will suck this up as well. Mind that, they have to charge about 100-200 for one picture frame. So reaching 50-100 kEur is not impossible. Especially if they will promise everything. The challenge is if they can really sell the idea as hip and cool.
  One thing is really maddening though. How the fuck these startups getting free money (grant) from TEKES. They literally have nothing just a prototype which they bough for 100 EUR from China. Tekes gave them money no problem. Many of us have to save for 10 years to get that kind of money in the bank. These fucks just getting their pockets stuffed.

  VastaaPoista
 35. Miten tuo Tekesistä saatava rahoitus toimii? Sen tiedän, että sieltä anotaan rahaa jollakin perusteella, mutta milloin raha tulee anojalle? Saadaanko tuki rahana heti tilille vai pitääkö se anoa jälkikäteen tositteita/kuitteja vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. One needs to make a project plan which is centered around a good and novel idea which is possible to succeed on international level. Of course you need a business plan as well. TEKES if they grant the project they pay every 3-4 months based on the project technical and financial report.

   https://www.tekes.fi/en/funding/startup/tempo/

   More here for startups

   Poista
 36. Patentoitu = aprillia
  Palamaton = aprillia
  Sähköä säästävä = aprillia
  Anoppilan palo laturin sytyttämänä = aprillia?

  VastaaPoista
 37. Hauska kirjoitus Tekestukien hakuun.

  http://app.kauppalehti.fi/uutiset/ohje-tekesin-tuen-hakemiseen---varoitus-saattaa-sisaltaa-satiiria/52zy8kWe/uusimmat

  VastaaPoista