torstai 22. helmikuuta 2018

BrightChargerin ongelmat

Lupauksistaan huolimatta BrightCharger ei ole vieläkään aloittanut valolaturin toimituksia tukijoilleen. Toimitusten piti alkaa jo ennen kiinalaisten uudenvuoden bailuja eli helmikuun alussa.

Näin BrightCharger lupasi:

”Our target is therefore to ensure we get products heading to backers before Chinese New Year (starts 9th Feb).”

Reddit-keskusteluryhmän mukaan ”ongelma” yhden komponenttitoimittajan kanssa on vain tekosyy jollekin muulle ongelmalle.


Blogissa ihmeteltiin jo aiemmin sitä, että yritys havahtui tärkeän komponentin saatavuusongelmaan vasta tammikuussa.

Joka tapauksessa BrightCharger on tuote, jota kukaan ei todellisuudessa tarvitse. Yritys on vain harhaanjohtavan mainonnan avulla synnyttänyt keinotekoisen tarpeen, johon 123 IGG-tukijaa uskoivat.

Puhelimen mukana tulee laturi, jonka valmistaja on suunnitellut parhaiten toimivaksi puhelimen akun lataamista varten. Sitä kannattaa käyttää. Vaikka BrightChargerin saisi kymmenellä eurolla, sitä ei kannattaisi ostaa.

4 kommenttia:

 1. Mobiili.fi kertoi viime toukokuussa: ”BrightChargerin on kehittänyt kansainvälinen asiantuntijatiimi, jossa yhdistyy tuotekehitysosaaminen, immateriaalioikeuksien tuntemus sekä...”

  Immateriaalioikeuksien tuntemus? Heikoilla kantimilla tuo ”tuntemus” taisi olla, jos BrightCharger sisältää muiden patentoimia ratkaisuja.

  Suomalaisyritykseltä fiksu BrightCharger-laturi

  Voisivatko nuo patenttiongelmat olla todellinen syy valmistumisen lykkääntymiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei ole sama "oli jo ennen keksitty/ei voi patentoida" vs. "sisältää toisten patentoimia osia/loukkaa patenttia".

   Juttu voi olla public domain, tai vanha patentti ei enää voimassa, tms.

   Poista
 2. Edellisessä BrightCharger-kirjoituksessa kerrottiin yrityksen viime vuoden tuloksesta ja voitosta. ”Viime vuosi” on kuitenkin hieman harhaanjohtava tieto: edellinen tilikausi päättyi jo 31.3.2017, eli 166 000 euron voitto tuli ajalla 1.4.2016–31.3.2017.

  Indiegogo-kampanja alkoi toukokuussa 2017, ja laturi oli tuolloin vasta prototyyppivaiheessa, joten mistä 379 000 euron liikevaihto sitten tulikin, se ei varmastikaan voinut tulla latureiden ennakkomyynnistä, niin kuin aiemmin mahdollisesti arveltiin, vaan jostakin muusta, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä laturin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia juttuja nämä laturiyritykset. Eräs toinen laturiyrittäjä on kertonut joutuneensa ottamaan lainaa taloa vastaan maksaakseen yrityksen velkoja. Maanmittauslaitoksen mukaan omakotitalon, jossa ex laturiyrittäjä asuu, omistaa Oulun kaupunki. Onko tässä nyt sitten Oulnun kaupunki lainojen takaajana? Reiska kertoi, että Porschekin on kuulema nähty ko. kiinteistön autokatoksessa tässä viime viikolla.

  VastaaPoista