sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Laturi Corporation Oy

Oululainen Laturi Corporation Oy on yksi niitä yrityksiä, jotka ovat toiminnassa vain niin kauan kuin ne saavat julkista tukea. Blogi on esitellyt vastaavia aiemminkin, ja yhteistä niille on huono ja typerä bisnesidea, jolle ei ole kaupallista kysyntää.

Näin yritys kuvaa itseään:

”Laturi Corporation Oy on hyvinvointiteknologiayritys, joka on perustettu Oulussa 2012. Laturilla on laajaa osaamista teknologian, terveyden ja liikunnan aloilta. Teemme yhteistyötä hyvinvointialan johtavien palveluntuottajien kanssa. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa lisäämme virtaa työyhteisöihin innovatiivisilla työhyvinvoinnin palveluratkaisuilla. Laadukkaasti, helposti ja kustannustehokkaasti.”

Ja lisää seuraa:

”Energiatesti on Laturin kehittämä patentoitu ja palkittu tuote, joka on innostanut jo satoja työyhteisöjä ympäri Suomen mittaamaan ja seuraamaan hyvinvointiaan.”

Tuota naurettavuutta on kuvattu täällä:


Laturi on saanut huomattavan summan Tekes-tukea. Viiden vuoden aikana se oli saanut 421 286 euroa avustusta ja 100 000 euroa lainaa.


Tuo kaikki raha oli mennyt yrityksen pyörittämiseen. Ainoa ”tuote”, jonka yritys oli kehittänyt tuotekehitysrahoillaan, lieneekin ollut em. Energiatesti. Laturi on aina ollut tappiollinen.


Koska Laturi ei ollut maksanut 100 000 euron Tekes-lainaa määräaikaan mennessä takaisin, Valtiokonttori on hakenut sille velkomustuomion. Tästä ei olekaan enää pitkä matka siihen, että Laturi haetaan konkurssiin. Ongelmana lieneekin se, että sillä ei taida juurikaan olla mitään muuta omaisuutta kuin tuo ”patentoitu” Energiatesti.


Sinne hupeni yli puoli miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa kuin kankkulan kaivoon...

7 kommenttia:

 1. Tässä myös yksi: https://www.protestilista.com/yritys/2641150-2

  VastaaPoista
 2. Mikä on näiden mollaamisjuttujen tarkoitus?

  Laturitapauksen selonteko on ollut tapaukseen liittyvien törkeiden valheiden ja poliisitutkinnan vuoksi ansiokasta, mutta näistä muista ”paljastusjutuista” jää vain huono maku.

  Yrittäjyys on vaikea laji, joskus onnistuu ja joskus ei, ja epäonnistumisia on helppo arvostella etenkin nimettömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus kysymykseen löytyy koko blogitekstistä. Jos Tekesissä ja ely-keskuksessa olisi enemmän osaamista, ne osaisivat katsoa hieman tarkemmin, mihin syytävät julkisia varoja. Jos Laturia ei olisi tuettu julkisin varoin, tätä ”epäonnistumista” ei kenenkään olisi tarvinnut kokea.

   Asmo Solutionsin saama tuki oli pientä Laturin saamaan verrattuna.

   Poista
  2. Laturi muuten kerää ahkerasti protesteja ja velkoomustuomioita. Jo 3 sivua ja 6-numeroinen summa. Kohta on aika hyvästellä, luulisin.

   Poista
  3. Yhtä lukuunottamatta kaikkien syyskuun protestien velkoja on verohallinto, joka on hanakka hakemaan yrityksen konkurssiin maksamattomien verojen vuoksi.

   Poista
 3. Tekesissä ei tunnuta ymmärtävän, että näille ”innovaatioille” ei ole riittävästi kysyntää Suomen kokoisessa maassa. Niitä on myöskään turha mennä tyrkyttämään suureen maailmaan.

  Sitten kun tuki loppuu, loppuu myös yrityksen toiminta.

  VastaaPoista
 4. Yrityksen toiminta on lakannut 7/2021.

  VastaaPoista