tiistai 30. heinäkuuta 2019

Pastakone Kitchen Elfin pitkä taival

Blogi kertoi kesäkuun lopussa oululaisesta Kitchen Elf -pastakoneesta, jonka piti tulla pian tilattavaksi Indiegogossa. Se kerrotaan myös aparaatin nettisivulla.


Sivulla mainitaan: ”FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA”

Mitään noita sivuja ei (enää) ole olemassa. Facebook:


Twitter:


Sama sanoma tulee myös Instagramista.

Yrityksen, Polar Device, taloustiedot ovat mielenkiintoista luettavaa. Se on ollut toiminnassa ainakin vuodesta 2015 lähtien, mutta sillä ei ole koko aikana ollut minkäänlaista myyntiä, vaan se on aina vain tehnyt vaihtelevan määrän tappiota.


Polar Device on teettänyt opinnäytetyön vuonna 2015 aiheena ”The Market of Noodle Machine in China”. Tiivistelmän ensimmäisessä kappaleessa kerrotaan:

”This thesis topic is offered by Polar Devices. It is a start-up and found in 2014 in Oulu. They specialize in products and services related to kitchen appliances and small-sized commercial appliances. They invented a new type of noodle machine and patented it. They firstly target the Asian market. Before entering Chinese market, the understanding and exploring of the target market is necessary.”

Kuten virkkeessä ”They firstly target the Asian market” kerrotaankin, Kiinan valtavat markkinat olivat pääkohde, mutta kuten voidaan havaita, mitään ei ole tapahtunut neljän vuoden aikana. Tuntuisikin vain jotenkin oudolta, jos pienestä Suomesta tuleva tuote voisi valloittaa Kiinan jättimarkkinat. Kyseessä on tosin nuudelikone, mutta nuudelin ja nauhapastan ero on häilyvän pieni.

Polar Device sai 18 000 euroa avustusta ely-keskukselta vuonna 2015.

Yrityksellä on kulunut jo useita vuosia pastakoneen kehitystyön parissa, mutta mitään valmista ei näytä tulleen. Mikään ei näyttäisi viittaavan siihen, että Kitchen Elfistä tulisi mikään menestys Indiegogossa edellyttäen, että kampanja joskus edes käynnistyisi.

Opinnäytetyössä kerrotaan: ”They specialize in products and services related to kitchen appliances and small-sized commercial appliances.”

Noin jo siis vuonna 2015, vaikka yrityksellä ei vieläkään ole ollut minkäänlaista myyntiä... Tuo ”erikoistuminen” taitaakin vain tarkoittaa viisi vuotta kestänyttä näpertelyä pasta-/nuudelikoneen kanssa, josta ei vieläkään ole tullut oikein mitään.

Opinnäytetyö:

1 kommentti:

  1. Tapasin kaupungilla sattumalta erään henkilön, jonka kanssa tuli puhetta yrittämisestä ja sijoittamisesta. Hän kertoi olevansa piensijoittaja, joka oli menettänyt rahaa startup-yritykseen sijoittaessaan. On aika surullista, että sijoitetaan sen perusteella mitä lehtijutuissa kerrotaan.

    VastaaPoista