torstai 9. tammikuuta 2020

Rolls

Käsittelyvuorossa on Rolls-hampurilaisbaari. Postin mainoskääreen takasivulla oli Rollsin mainos. Huomio kiinnittyy ensin juustohampurilaiseen, joka myydään 2 euron tarjoushintaan. Normaalihinta on 4,30 euroa.

Jos sama tuote myydään 4,30 euron normaalihinnalla, siinä täytyy olla valtava kate. Tuskinpa tarjoushampurilaista myydään tappiolla, koska eihän siinä olisi mitään järkeä.

Olisikohan niin, että 2 euron hampurilainen on eri tuote kuin 4,30 euron hampurilainen? Se olisi siten sananmukaisesti ”säästöversio”, eli asiakas säästäisi hampurilaisen hinnassa ja Rolls-yrittäjä säästäisi annoksen koossa. Se olisi ns. win-win-tilanne, eli molemmat osapuolet ”voittaisivat”.

Tarjouskuponkien kohdalla lukee usein, että kuponki täytyy esittää tilausta tehtäessä (eikä vasta maksamisen yhteydessä). Ilmoituksessa ei nyt tosin lue niin, mutta ehkäpä Rollsin asiakkaat ovat jo oppineet käytännön, eikä siitä tarvitse enää mainita erikseen. Tilattaessa ”oikea” hampurilaisversio määräytyy siten sen mukaan, esittääkö asiakas tarjouskupongin vai ei.

Usein pikaruoka(annos) näyttää mainoskuvassa paljon paremmalta kuin se todellisuudessa on, mutta ainahan mainokset liioittelevat elleivät sitten suoranaisesti valehtele.

Siinä se on: bon appetit!


Salaatinlehden kappaleesta huolimatta se on yhtä epäterveellinen kuin Kotipizzan tekeleet.

Raaka-aineet:

Sämpylä 55 g
Hampurilaispihvi 60 g
Cheddar-juustoviipale
Sipulikuutiot 10 g
Jäävuorisalaatti 10 g
Heinz-ketsuppi 11 g
Rolls-majoneesi 2 x 10 g, yht. 20 g
Rolls-pihvimauste

Kunnioitettavaa Rollsin toiminassa on se, että se ilmoittaa raaka-aineet painoineen. Juuston paino jää tosin arvoitukseksi. Kotipizza ei tee samaa ilmoitusta, koska silloin asiakas huomaisi, miten vähän siinä on sattumia, ja saattaisi ajatella, että maksaa aivan liikaa.

Samassa mainoksessa on myös tarjouskuponki jättiranskalaisista: 5 euron ranskalaiset saa nyt kupongin esittäessään 3 eurolla. Rolls lankeaa kuitenkin valehteluun, koska normaalihinta onkin vain 4 euroa.

Annoksen paino on 200 g, ja siinä 12 g rasvaa. Suolaa on 1,6 g.


Normaalihinnalla perunan kilohinnaksi tulee noin 20 euroa. Nuo ovat toki parempia kuin kaupan pakasteranskalaiset, mutta siitä huolimatta viljelijän perunasta saama kilohinta satakertaistuu. Viljelijä saa noin 20 snt/kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti