perjantai 7. helmikuuta 2020

Henkilökortti hukassa

Eilisessä Forum24-lehdessä oli Sekalaiset-palstalla pikkuilmoitus, jossa Raad Al-saadi etsii vuonna 2015 Turkissa hukkaamaansa henkilökorttia.

Tuollainen ilmoitus herättää mielessä monenlaisia ajatuksia, ja mieleen tulee pakostakin vanha kansansanonta ”tasan eivät käy onnen lahjat”.

Mikä tuossa pikkuilmoituksessa on sitten niin omituista? Jos kortti todellakin hukkui ottomaanien maassa viisi vuotta sitten, eikö olisi melko mystistä, jos se löytyisikin nyt Oulusta? Sehän olisi suoranaisesti pieni ihme!

Eikö oikeampi paikka tuolle ilmoitukselle olisi jokin turkkilainen sanomalehti, joista blogilla ei valitettavasti ole mitään tietoa? Myöskin kortin olinpaikan selvittäminen peräti viisi vuotta katoamisen jälkeen tuntuu vain hieman liian myöhäiseltä.


Turkki-sana on tosin kirjoitettu pienellä. Jos se ei sitten tarkoitakaan valtiota vaan vaatetta..? Kortin hukkaaja ei liene nimensä perusteella aivan natiivi finski ja kielen osaaminenkaan ei näytä olevan aivan parasta mahdollista, joten tarkoitetaanko tuolla sittenkin sitä, että henkilökortti olisi voinut jäädä turkin (takin) taskuun vuonna 2015 ja turkki olisi sittemmin kadonnut?

Tuolloin oikea sanamuoto olisi:

”Hei olen Se ja Se ja olen hukannut kaksi osaisen henkilökortin vuonna 2015 turkkini taskussa (tai taskuun).”

Tämä asia jäänee mysteeriksi...

2 kommenttia:

  1. Selitys kenties tässä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miksi-irakilaisia-passeja-etsitaan-suomalaisissa-sanomalehdissa-laissa-erikoinen-ehto-uuden-passin-saamiselle/7294810#gs.vq1zih

    VastaaPoista
  2. Irakilainen hukkaa passinsa Turkissa ja viiden vuoden odottelun jälkeen kysyy lehti-ilmoituksessa, olisiko joku oululainen (suomalainen) mahdollisesti löytänyt sen. Aika kaukaa haettu selitys...

    Sitä paitsi ilmoituksessa puhutaan kaksi osaisesta henkilökortista, ei passista. Mutta jos kyseessä olisikin passi, riittääkö ilmoitus oululaisessa ilmaisjakelulehdessä, jota tuskin tunnetaan Oulun ulkopuolella ja joka oululaiskodeissakin lentää pikaisen selailun jälkeen paperinkeräykseen, Irakin viranomaisille?

    VastaaPoista