torstai 13. tammikuuta 2022

CTEK NJORD® GO -sähköautojen latausasema

Motonet myy CTEK NJORD® GO -sähköautojen latausasemaa hintaan 719 euroa. Laitteella on myös muitakin myyjiä vaihtelevin hinnoin. ”Todennäköisesti aina halvemman” Verkkokaupan hinta on 30 euroa enemmän.

Laitteen hinta?

Sähköautot ovat kalliita, joten siihen sopii tietenkin hyvin myös kallis latauslaite.

Jokainen tehoeletroniikkaa tunteva voi mielessään kuvitella kytkennän. Laite muuntaa verkkosähkön tasajännitteeksi. Koska maksimitehoksi mainitaan 11 kW, laite pystyy kuormittamaan kaikkia vaiheita lähes 3,5 kW:n teholla.

CTEK sisältää 16 A:n kolmivaihepistotulpan, 750 voltin kumikaapelin, elektroniikkaosan, joka käsittää vahva- ja heikkovirtaosat, latauspuolen ”erikoiskaapelin” ja latauspistotulpan. Jokainen voi miettiä, mitä nuo osat maksavat. Laitteessa ei ole mitään uutta, vaan kaikki on keksitty jo kauan sitten.

Kemppi-hitsauslaitteita valmistavaan yritykseen läheisesti sidoksissa oleva Kempower listautui Helsingin First North -listalle viime vuoden lopulla. Uusannin kysyntä oli niin suuri, että merkitsijät saivat murto-osan haluamistaan. Esim. 300 osaketta merkinnyt sai vain 17 kappaletta. Yhtiön markkina-arvo on noin 660 miljoonaa euroa. Kempowerin tuotteiden toimintaperiaate on samanlainen kuin CTEKissa: AC-DC-muunnos.

Tämä kuvastaa ”sähköautoilun” kuplaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti