tiistai 22. marraskuuta 2022

Streamsave teki jälleen tappiota

Blogi kertoi kolme vuotta sitten oululaisesta Streamsave-virtausmittarista, joka välittää Bluetooth-yhteyden kautta tiedon suihkuhanan vedenkulutuksesta. Aiheeseen palattiin kaksi kertaa myöhemmin tappiollisten tilinpäätösten myötä.

Nyt näyttää siltä, että laite on poistunut sitä aiemmin myyneiden liikkeiden valikoimista. Olisikohan syynä ollut heikko myynti..? Virtausmittarin ainoa myyjä on yritys itse 69 euron hintaan.

Kesäkuussa 2022 päättynyt tilinpäätös, joka jatkaa entistä trendiä, on karmeaa luettavaa. Tappiota tietenkin tuli, koska yrityksellä on välttämättömiä kiinteitä kuluja. Pahinta on myynnin suuruus: tuhat euroa. Koska luku on pyöristetty, todellinen myynti voi olla mitä vain välillä 500–1499 euroa. Tuosta voidaan arvioida, että tilikautena myytiin vain 10–20 virtausmittaria.

Tulevana talvena, kun energian hinnan ennustetaan nousevan edelleen, laitteelle voisi luulla olevan enemmän kysyntää kuin aiemmin. Virtausmittaria voisi tosin olla hyvin vaikea saada takaisin sitä aiemmin myyneiden liikkeiden valikoimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti