keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Miksi Kipuwex panttaa tilinpäätöstään?

Tilinpäätös pitää toimittaa kaupparekisteriin viimeistään kahdeksan kuukautta tilikauden päättymisen jälkeen. Tuon ajan ylityksestä seuraa 85 euron käsittelymaksu, ja viivästyksen pidentyessä muita seuraamuksia.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, Kipuwexilla on yhtä poikkeusta lukuunottamatta aina ollut vaikeuksia toimittaa tilinpäätös kaupparekisteriin määräajassa.


Ainoa syy viivästykseen tällä kerralla lieneekin se, että Kipuwex pyrkii viimeiseen asti välttämään julkista häpeää huonon taloudellisen tilanteensa vuoksi, mutta se vain lykkää väistämättömän julki tuloa, eli Kipuwexin huono tilanne tulee paljastumaan ennemmin tai myöhemmin. Se on fakta. Tuollainen toiminta kertoo yrityksen huonosta moraalista.

Kipuwex-kipumittari on tuote, jonka ei olisi koskaan pitänyt nähdä päivänvaloa, ja se tuskin olisikaan onnistunut ilman yhteiskunnan tukea.

Kipuwex Oy on saanut veronmaksajien tukea seuraavasti:

Ely-keskus 30 770 € (2017)
Ely-keskus 104 750 € (2018)
Koronatuki Business Finland 60 800 € (2021)

Tuo tekee yhteensä 196 320 euroa. Tuo kaikki on ollut hukkaan heitettyä rahaa ja pois joltakin toiselta yritykseltä, jolla olisi varmasti ollut parempi yritysidea mutta huonommat suhteet ely-keskukseen ja Business Finlandiin, minkä vuoksi tuki jäi hyvin todennäköisesti saamatta ja innovaatio kaupallistamatta.

Kipuwex ei toki ole ainoa yritys naurettavine tuotteineen, vaan vastaavia on kymmeniä tai jopa satoja, ja niihin on upotettu yhteiskunnan tukea miljoonia euroja – ja aivan hukkaan.

1 kommentti:

  1. Nyt näkyy myös tekijät harvenneen, Kipuwexin LinkedInissä listaa nykyiseksi työnantajakseen enää 2 henkilöä, mutta pelko pois, nämäkin ovat onneksi kovan tason C-level väkeä. Toinen tosin listaa työpaikakseen lisäksi myös "Henningson Black Level", jonka nettisivu ainakin näyttää ihan suoraan perinteisellä bullshit-generaattorilla laaditulta, tähän sisällölliseen brillianssiin ei ole ainakaan ChatGPT:tä tai copywriteriä vaivattu: https://hblevel.com/

    VastaaPoista