perjantai 12. maaliskuuta 2010

ABC – kalleinta bensiiniä

S-ryhmän omistama ja viime vuosina voimakkaasti laajentunut ABC-liikenneasema oli viime vuonna Suomen suurin bensiininmyyjä. Koostaan huolimatta tai siitä johtuen ABC on Oulun seudun ja luultavasti myös koko maan kallein bensiininmyyjä.

Lähes yhtä suuri osuus bensiinikaupassa oli Neste Oililla, joka on, kun mukaan lasketaan kaikkien polttoaineiden myynti, suurin polttoainemyyjä maassamme.

Kuten yllä olevasta kuvasta havaitaan, ABC:n hinnat ovat kalleudessa aivan omaa luokkaansa. Kalleimmat hinnat ja suurin markkinaosuus – mitähän se mahtaa tarkoittaa? Voisiko se tarkoittaa sitä, että keskiverto suomalainen autoilija on yksinkertaisesti tyhmä, koska ostaa kalleimman myyjän polttoainetta?

1 kommentti:

  1. Tietoista tilastojen väärinkäyttöä vai tahaton kömmähdys? Yhden kaupungin lukujen perusteella ei voi tehdä koko maata koskevia päätelmiä. Samalla perusteella voisin itse väittää ABC:n menestyksen perustuvan halpoihin hintoihin, koska Kuopiossa ABC:n hintataso verrattuna kilpailijoihin on ollut järjestään halvimmasta päästä. Osuuskaupat ovat alueellisia ja Arina selvästi toimii erilaisella mallilla kuin Peeässä Kuopiossa.

    -Ph

    VastaaPoista