perjantai 9. maaliskuuta 2012

Taru korvavalosta

Yleisradion MOT-ohjelman aiheena maanantaina 12.3. on Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeet.

Klo 20.00 alkava ohjelma (TV1) kertoo, mikä on laitteen kaamosmasennuksen parantavan vaikutuksen tieteellinen näyttö.

Aikaisemmin (23.2.) mainittu henkilö on toimittanut ohjelman tekijöille tarvittavan aineiston.

Alla on sivusto, jossa on asiaankuuluvaa materiaalia. Koska sivustoa ei ole päivitetty 20.3. jälkeen, näyttää siltä, että kyseiseltä henkilöltä on loppunut joko into tai usko asiaansa.

http://www.korvavalohuijaus.com

Kuluttajavirasto kertoo sivullaan huijauksista:

http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/huijaukset/ihmetuotteet/

”Jos myyjä antaa kuluttajien virheellisesti ymmärtää, että tuote edistäisi heidän terveyttään tai hyvinvointiaan, kyseessä on lainvastainen markkinointi.

Markkinoijan on pystyttävä luotettavasti osoittamaan, että esitetyt tosiasiaväitteet tuotteen ominaisuuksista ja vaikutuksista pitävät paikkaansa. Esimerkiksi väite tuotteen laihduttavasta vaikutuksesta on todistettava puolueettomien ja tieteellisesti luotettavien tutkimustulosten avulla.”


Jos Valkee on vääristeltyjen ja harhaanjohtavien testitulosten perusteella saanut ”kaamosmasentuneen” (tai ”ahdistuneen”) ostamaan reilusti ylihintaiset kirkasvalokuulokkeet, tällä pitäisi olla oikeus saada rahansa takaisin.Google-mainos


Alla on ensimmäinen Kalevassa 12.1.2010 julkaistu artikkeli Valkeesta. Jos yritys valehteli jo tuolloin julkisesti, että korvavalolaite on patentoitu vuonna 2006, miten tuollaiseen yritykseen voi yleensäkin luottaa?

3 kommenttia:

  1. Unfortunately, we have technical/bureaucratic problems with the domainhoster. earlightswindle.com is not yet linked, we cannot repair this just now, and the content on korvavalohuijaus.com can be changed at Sunday evening the earliest.

    "We apologize for any inconvenience"

    VastaaPoista
  2. Kohta alkaa. Jo vähän jänskättää :)

    VastaaPoista