torstai 15. marraskuuta 2012

Rauhan Tervehdys

Rauhan Tervehdys – tuo jokatorstainen kiusankappale – löytyi jälleen postilaatikosta. Rauhan Tervehdys ei kerro lehden sivuilla, mikä sen julkaisemisen tarkoitus on, mutta ehkäpä sitä voisi kuvailla sanoin USKONNOLLINEN PROPAGANDA (tai aivopesu). Lehden nimi tuo mieleen Rauhanyhdistyksen, joka edustaa eräänlaista äärilaitaa luterilaisessa kirkossa ja joka osaa uskonnollisen manipuloinnin.

Lehti kertoo jakelusta seuraavaa: ”Itella Oyj:n (os. Posti) jakamana osoitteettomana ILMAISJAKELUNA tilaajaseurakuntien alueella.” Kyseessä on siis ilmaisjakelu, joka jaetaan talouteen, jos ilmaisjakelukieltoa ei ole. Ainoa keino välttää saamasta lehteä olisi siten ilmaisjakelukiellon käyttäminen, mutta siinä menettäisi samalla kaikki muut ilmaisjakelut ja kaupalliset tiedotteet.

Vaikka Rauhan Tervehdys onkin ”ilmaisjakelu”, sen kustantaminen ja jakelu kuitenkin maksavat. Kustantaja veloittaa seurakunnilta 10,93 euroa/kotitalous, eli tuon summan seurakunta joutuu maksamaan jokaisesta jaetusta lehdestä. Kirkkoon kuuluvien osuus on tippunut 80 prosentin tuntumaan, ja voisi kuvitella, että kirkkoon kuulumattomat (lue: srk-veroa maksamattomat) ovat juuri niitä, jotka eivät halua lehteä postilaatikkoonsa.

Jos ajatellaan, että 80 %/20 % -jako toteutuu myös ilmaisjakelukiellon asettaneissa talouksissa, voidaan laskea, että jokainen seurakuntaan kuuluva talous maksaa noin 2,2 euroa vuodessa ylimääräistä siitä, että Rauhan Tervehdys jaetaan kirkkoon kuulumattomiin talouksiin, jotka hyvin todennäköisesti eivät sitä halua. Asian voi ajatella myös niin, että seurakunta lahjoittaa 10,93 euroa (eli tilausmaksun) kirkkoon kuulumattomille talouksille.

Koska kyseessä on (uskon)aatteellinen lehti, ”aatteen” levittäminen vapaasti on hieman kyseenalaista. Jos jotakin muuta aatteellista lehteä alettaisiin jakaa samalla tavalla, se synnyttäisi suuren vastustuksen niiden taholta, jotka eivät sitä haluaisi. Kärkkäisen Magneettimedia edustaa tosin eräänlaista aatesuuntausta, mutta sen jakama ”propaganda” on harmitonta verrattuna Rauhan Tervehdyksen levittämään propagandaan, joka pohjautuu kansantarinoihin ja satuihin. Jos täysin uskomattomia ja absurdeja tarinoita esitetään totena ja niihin toivotaan vielä uskottavan, mitäpä muuta se on kuin aivopesua.

Koska Rauhan Tervehdys on propagandalehti, sen tarkoitus on käännyttää ja pitää käännytettyinä luterilaisen kirkon oppeihin. Sen tarkoitus on myös muistuttaa jokaviikkoisesti seurakuntalaisia kirkon olemassaolosta. Uskonnossa on kyse hyvin voimakkaista psykologisista asioista, mistä todistaa mm. Rauhanyhdistyksen voimakas henkinen ote jäseniinsä.

Uskonnossa on loppujen lopuksi – niin kuin hyvin monessa muussakin asiassa – kyse vallasta ja uskonnossa nimenomaisesti henkisestä tai uskonnollisesta vallasta, eli kirkon tai muun järjestön edustajat ovat asettuneet henkisesti jäsentensä yläpuolelle. Tätä todistaa hyvin katolisessa kirkossa papeista käytettävä Isä-nimitys. Seurakuntalaiset ovat siten heidän ”lapsia”. Uskonnollinen valta näkyy vielä selvemmin islamissa, mutta antakaamme islamin nyt olla.

Paras keino olisi se, että Rauhan Tervehdys jaettaisiin osoitteellisena niille, jotka sen haluavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti