keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Donald Trump ja Ku Klux Klan

Suomalainen media uutisoi vastikään Washington Postin ”paljastuksesta”, että presidenttiehdokas Donald Trumpin isä Fred olisi ollut rasistisen Ku Klux Klanin jäsen ja joutunut pidätetyksi sodassa kaatuneiden muistopäivänä pidetyllä marssilla New Yorkissa toukokuussa 1927.

Eräs nettimedia kiinnitti asiaan huomiota jo viime syksynä. Sen mukaan New York Times kertoi tapahtuneesta 1.6.1927. Lehden mukaan Fred Trump -niminen pidätetty asui osoitteessa 175-24 Devonshire Road. Nettimedian mukaan Donald Trumpin isä asui samassa osoitteessa, joten kyseessä on sama henkilö.


Donald Trumpin isä todellakin osallistui Ku Klux Klanin marssille, joka lopulta yltyi mellakaksi ja jossa hänet pidätettiin. Donald Trump kertoi viime viikonloppuna, että hän ei tunne mainittua järjestöä. 

Kuvassa Donald vanhempineen ja sisarineen vuonna 1990. Kuvassa istuvaa miestä on tosin melko vaikea uskoa vuonna 1905 syntyneeksi. Ikääkin olisi jo 85 vuotta...


Jäänee nähtäväksi, millainen vaikutus tällä ”paljastuksella” tulee olemaan Trumpin kannatukseen. Trump selvästikin valehteli kertoessaan, ettei tunne Ku Klux Klania. Vai voisiko olla niin, että isä-Trump oli pitänyt nuoruutensa harrastuksen salassa pojaltaan? Donald Trump (s. 1946) voisi ainakin vedota tuohon. Tuskinpa amerikkalaiset äänestäjät pitävät valehtelevasta ehdokkaasta.

Presidentti Nixon valehteli vuonna 1974 ja vielä monta kertaa ja joutuikin sen vuoksi eroamaan, jotta ei olisi joutunut oikeuteen virkarikoksesta. Huvittavinta tapauksessa oli se, että Nixon oli autuaan tietämätön alaistensa tekemästä murrosta demokraattisen puolueen toimistoon Watergate-rakennuksessa. Saatuaan sitten tiedon tästä Nixon aloitti valheiden sarjan, eli uudella valheella pyrittiin peittelemään edellinen valhe, mikä viimein johti valehtelun paljastumiseen ja eroilmoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti