torstai 5. tammikuuta 2017

Onko tämä aina tällaista?

IndieGogossa muutama heppu odottelee (edelleenkin) ennakkoon maksamaansa laturia. Yhdelle EU-version tilanneelle esitetään seuraava selitys: ”Hello Guntram, thank you for contacting us. I found your order from our lists. For some unknown reason it has not been shipped yet.”

Jonkin ”tuntemattoman” syyn vuoksi laturi oli ”jäänyt” toimittamatta. Miten tämä voi olla mahdollista? Millaisia tumpeloita siellä on asioita hoitamassa? Onko tämä vain jäävuoren huippu? Kuinka moni edelleenkin odottaa laturiaan, joka toimitetaan vasta huomauttamisen jälkeen? Vai onko taktiikkana se, että kauan sitten ennakkoon maksettu laturi toimitetaan vasta huomauttamisen jälkeen?

Siellä on muilta mantereilta kotoisin olevaa pari muuta heppua, jotka olivat tilanneet UK/US-tyyppisen laturin, jollaista ei valmisteta. Olisi paljon fiksumpaa palauttaa ennakkomaksu pyytämättä kuin antaa tuollaisten typerysten odottaa ja pyytää erikseen palautusta.

Molemmat saivat saman vakiovastauksen:

”Dear Jared, unfortunately we were not able to produce other than EU plugs with this first batch. We are still aiming to produce charger with other plugs for the end of this year. We apologize for this inconvenient and we want to thank you for your support. We will be happy to refund your purchase. Please contact us at support@asmosolutions.com.”

Aiming..? Saahan sitä aina aikoa.

Reiska kertoo nähneensä kaikenlaisia vilunkifirmoja, ja hänen mielestään Asmo Solutions toimii aivan omassa sarjassaan.

Frequently asked questions

IndieGogossa kohdassa ”Frequently asked questions” on viimeisenä kysymyksenä:

”What happens when charging is done? Does the charger turn itself off when charging is done?”

Ja vastauksena:

”If you are charging a smartphone, the charger will not turn off. If you are charging another device, the charging will turn off but it won't turn on again.”

Asmo-laturi on tarkoitettu älypuhelimen lataamista varten. Lataustapahtuma alkaa ”automaattisesti”, mutta laturi ei sammukaan itsestään eli ”rele” jääkin vetäneeksi, niin kuin aiemmin ounasteltiinkin. Mutta jos sitä vastoin ladataan ”tavallista” puhelinta tai muuta laitetta, laturi sammuu itsestään lataamisen päätyttyä, mutta lataaminen pitää käynnistää manuaalisesti.

Tämähän on naurettavaa: laturi, jota mainostetaan ”älylaturiksi”, ei olekaan sitä. Olisikohan sopivampi nimi ”puoliälylaturi”?

3 kommenttia:

 1. Kahvia keitellessäni otin huvikseni aikaa, kuinka kauan n.2 kupin/yhden mukillisen keittämiseen menee. 1000 watin keittimellä meni mukillisen keittämiseen noin 3 minuuttia. Tästä voin laskea, että käytin sähköä n. 50wh.
  Sitten laskin kuinka monta kahvipaketillista laturin hinnalla saisi. 40 eurolla saa 13 pakettia 3 euroa maksavaa kahvipakettia, joista keittää yhteensä n. 450 isoa isoa mukillista.
  Sen määrän keittämiseen menee sähköä 22500 wh. Rahana tämä tekee n. 2,25 € eli vähemmän kuin kahvipaketin hinta. Korjatkaa jos kahvitaukolaskelmani ei pidä paikkansa.

  Moni varmaan miettii miksi tällaista aloin laskemaan. No ihan sen vuoksi, että te laturin tilanneet hahmottaisitte, kuinka rahaa voi käyttää järkevämminkin.
  Minä keittelen nyt "ilmaiset" aamukahvit yli vuoden ajan, koska en tilannut sähköä säästämätöntä laturia. Tietenkin jos ostos ei teitä tyydytä, niin ainahan sen voi palauttaa. Tuote ei vastaa odotuksia vai vastaako?

  Mitä muuten teette sille vanhalle laturille? Tuliko siitä nyt ympäristöä kuormittavaa elektroniikkajätettä, koska kodin palamisen pelossa sitä ei uskalla käyttää?

  VastaaPoista
 2. Oisko sen nimi sitten puoliautomaattinen älyvapaa-laturi?
  Lehdestä poimittua: Salorannan kehittämän älylaturin idea piilee siinä, että laite käynnistyy ja sammuu automaattisesti. Laturi kuluttaa sähköä vain silloin, kun sitä käytetään.

  Lehtijutun väitteet ei siis ehkä pidä paikkaansa. Laturi ei siis sammukkaan automaattisesti? Laturinhan piti kuluttaa sähköä vain silloin, kun sitä käytetään eli sen ladatessa puhelinta?
  Yöllä lataavalla laturi lataa pari tuntia ja sen jälkeen akun täytyttyä rele jää kuitenkin vetämään ja kuluttamaan sitä sähköä. Tämän loppuyön laturi onkin sitten jännitteellinen ja siten palovaarallinen. Näin minä tämän laturin toiminnan käsitän.

  VastaaPoista
 3. Kävin Indiegogon sivulla katsomassa tilannetta. Totta puhut. Aika moni siellä vielä kyselee laturinsa perään. Kuinkahan moni on kyllästynyt kyselemiseen ja luovuttanut.

  Näin valmistaja kertoi Uusi suomi jutussa 15.12.2016
  –Nyt kaikille ennakkotilaajille on saatu vihdoin toimitettua laturit. Nyt toimitetaan tuotteet Suomessa kauppojen hyllyille.

  VastaaPoista