tiistai 12. joulukuuta 2017

Handy Care Ring™

Oululaisen tietokoneliike Laatumikron lehtimainoksessa kaupataan Handy Care Ring™ -hoitorengasta. Koska lyhyen mainostekstin lopussa esiintyvät sanat ”oululaista osaamista”, se herätti heti mielenkiinnon. Yleensä ”oululainen osaaminen” on joko tarkoittanut huijaustuotetta, tuotetta, jolla ei tee mitään, tai tuotetta, jonka hinta ei ole missään suhteessa käyttöarvoon tai -hyötyyn. Näistä löytyy useita esimerkkejä blogista.

Kun katsoo Handy Care Ringin hintaa, 79 euroa, huomaa helposti, että jälkimmäisin toteamus pitää paikkansa Handy Care Ringin kohdalla. 79 euroa on järkyttävä hinta muovirenkaasta, jonka kehän sisäpuolelle on kiinnitetty viisi kierteen avulla säädettävää kumituttia.


Itse tehtynä vastaava vekotin maksaisi noin kymmenen euroa.

Valmistajan sivulla kerrotaan: ”Handy Care Ring™ -hoitorengas on kehitetty Oulussa, ja sille on haettu patenttia.” Tuskin menee pahasti pieleen, jos arvioi, että patenttivirasto ei tule löytämään siitä mitään keksinnöllisyyttä, eli patentoimiseen käytetyt rahat tulevat menemään täysin hukkaan.

Kuten asiaan kuuluu, valmistajan sivulla on pelkästään myönteisiä ”käyttäjäkokemuksia”. Ne, jotka ovat havainneet kalliin tuotteen hyödyttömäksi, eivät ole tietenkään saaneet ääntään kuuluviin.

Vaikka Handy Care Ring olisikin joillekin hyödyllinen tennis- ja golfkyynärpään, hiirikäden sekä muiden käden rasitusvammojen hoidossa (joihin vaivoihin valmistaja kertoo sen auttavan), sen hinta on järkyttävä.

Valmistaja kertoo:

Esimerkkejä Handy Care Ring™ -hoitorenkaan käyttäjäryhmistä:

- Toimistotyön tekijät ja erilaisten päätelaitteiden käyttäjät
- Rakennusalan työntekijät, metsäammattilaiset ja autoilijat
- Hoitoalan työntekijät, esim. hammaslääkärit
- Mailapelien pelaajat sekä esim. frisbeegolfaajat, kiipeilijät, keilaajat, hiihtäjät ja motoristit
- Muusikot

Handy Care Ring on valmistettu muovista(!). Miten on mahdollista, että siihen ei tässä tuhansien järvien ja humisevien honkien maassa ole käytetty kotimaista uusiutuvaa materiaalia eli puuta? Syy on tietenkin hinta: muovivalun tekeminen on paljon helpompaa ja halvempaa kuin valmistaminen puusta.

Missään ei mainita, että Handy Care Ring olisi valmistettu Suomessa, ja jos niin olisi, se olisi varmastikin tällaisena merkkivuonna mainittu. Hurja hinta voisi tosin puoltaa sitä käsitystä, että se on valmistettu Suomessa. Tuote on niin kolhon näköinen, että se voisi olla hyvinkin valmistettu jossakin nyrkkipajassa tai autotallissa.

Jos kädessä on vielä viisi sormea, samanlaista hierontaa voisi tehdä omilla sormilla, ja siinä myös toinen käsi saisi hyvää sormiverryttelyä.

Tuntuisi vain ihmeelliseltä, jos vastaavaa tuotetta ei olisi jo ”keksitty” ja käytetty jossakin muussa maassa...

7 kommenttia:

 1. Ainakin PRH ei tunne Eero Simunan/Harri Ylitalon patenttihakemuksia. Onko siinä muuten viive?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ehkä ole vielä ehtinyt tulla julkiseksi, jos hakemus oli yleensä edes jätetty. Positiivista on se, että valmistaja ei väitä, että kapine on ”patentoitu” monien muiden oululaisvalehtelijoiden tapaan.

   Poista
 2. They however display the TM which tells that the product has trademark. I however cannot find this anywhere.

  VastaaPoista
 3. Asmoa olis Privanetissä myynnissä 10 ja 80 sentin hintaan. Miksi osakkeista halutaan päästä eroon hinnalla, jolla ei voi olla kenellekkään mitään merkitystä? Onko arvoton osake jokin riippakivi verotuksen kannalta vai miksi nuista halutaan eroon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisko vähentää tappiot verotuksessa tulis ekana mieleen?

   Poista
 4. Kotisivu kertoo muuten: "product and treatment was designed by Eero Simuna, who has done a long career as a masseuse".

  Tämä on tytön ammattinimike, eli hierontajatar. Miespuolinen olisi masseur .

  VastaaPoista
 5. "Jos kädessä on vielä viisi sormea, samanlaista hierontaa voisi tehdä omilla sormilla, ja siinä myös toinen käsi saisi hyvää sormiverryttelyä." Minulla on molemmissa käsivarsissa oireilua, jolloin Handycarering on aivan loistava, kun se ei rasita niin paljoa kätää jolla hieroo. Kokonaisuudessaan on harmi, että blogin kirjoittajalla on näin negatiivinen asenne kaikkeen. Ymmärtämättömyys ja negatiivinen asenne on huono yhdistelmä.

  VastaaPoista