sunnuntai 4. elokuuta 2019

Toinen Kitchen Elfin opinnäytetyö

Polar Device on teettänyt toisen opinnäytetyön ”Marketing and operation development for a start-up company”, joka valmistui viime keväänä. Voisi sanoa, että siinäkin yritetään tavoitella kuuta taivaalta.

”Polar Device was founded in 2014, with the inspiration from the founder’s household experience. Polar Device is developing the smart noodle maker named Kitchen Elf at the moment, with unprecedented smart functions.”

Kuten jo aiemmin ihmeteltiin, ”kehitystyötä” on kestänyt jo viisi vuotta, vaikka kyse on erittäin yksinkertaisesta laitteesta. Puuttuuko kehittäjiltä teknistä osaamista, vai mistä oikein on kyse..?

”Polar Device is aiming to release Kitchen Elf in 2019, and within 2-3 years, it will develop other household appliances.”

Jos laite on tarkoitus tuoda markkinoille tätä vuonna, voisi olettaa, että kehitystyö on jo saatu päätökseen. Mihin IGG-kampanjaa sitten tarvitaan? Halutaanko taloudellinen riski laitteen valmistamisesta siirtää tukijoille?

”The founder and the technical chief both have Chinese heritage, therefore, the product will be breaking into Chinese market first while operating from Finland.”

Taitaa ”läpimurto” jäädä sittenkin tekemättä. Eikö voisi olettaa, että jos Kiinassa olisi tarve nuudelikoneelle, siellä olisi riittävästi ”osaamista” ja työvoimaa kehittää oma nuudelikone ”Made in PRC”?

”The company is still at a critical stage, where further funds for R&D is desperately needed, there is an existing agreement with one of the largest international crowdfunding platforms IndieGogo (https://www.indiegogo.com/) to raise fund, I have the joint responsibilities to create campaign content and materials for IndieGogo (figure 2) fund raising.”

Sieltähän se vastaus tuli, ja sitä tukee yrityksen taloustiedot (tappiota, tappiota ja tappiota eikä lainkaan myyntiä). IGG näyttää olevan ainoa toivo. Jos (tai pikemminkin kun) kampanja menee pieleen, siihen taitaa loppua kuuseen kurkottelu...

Maailman nuudelimarkkinat näyttävät olevan suunnattomat eikä kasvulle näy loppua. Ehkäpä Polar Devicessa ajatellaan, että jos siitä saataisiin vaikkapa vain yhden promillen siivu, se tekisi 32 miljoonaa dollaria vuonna 2021.


Viisi vuotta yrityksen perustamisen jälkeen Polar Device kutsuu itseään edelleenkin start-upiksi... Totuus on se, että Polar Device vetelee viimeisiään, ja on vain ajan kysymys, milloin joku velkoja hakee sen konkurssiin.

Jos Kiinan markkinoille tulisi ulkomainen nuudelikone, se on varmaa, että se ei tule Suomesta.



4 kommenttia:

  1. onko uutisia jo muutaman vuoden vanhasta poliisitutkinnasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin oikeastaan kertoa siitä tapauksesta koko tapahtumasarjan alusta loppuun. Sijoittajia saattaisi asia kiinnostaa;)

      Poista
  2. kerro ihmeessä, kiinnostuneita on monia. ja nekin joita ei kiinnosta ehkäpä voisivat oppia jotain uutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aika pitkä tarina ja sisältää todella mielenkiintoisia käänteitä. Mietinkin missä sitä alkaisin julkaisemaan. Voisin kirjoittaa tähän blogiin pienen alustuksen, jos blogin ylläpitäjä sen sallii ja sen jälkeen avata tarinalle vaikka oman sivuston.

      Poista