torstai 22. lokakuuta 2020

Welapron tappioputki jatkui 2019

Naurettavasta Weela-jumppalaitteestaan tunnettu Welapro jatkaa edelleenkin tappiollisella linjalla. Vuonna 2019 tappiota tuli huimat 165 000 euroa myynnin ollessa vain 85 tuhatta. On tosin vaikea sanoa, tuliko kaikki liikevaihto pelkästään Weelan myynnistä vai oliko yrityksellä muutakin myyntiä. Jos muuta myyntiä olikin, se oli hyvin marginaalista.

 


Jumppalaitetta myytiin viime vuonna 54 064 euron edestä Indiegogossa (noin 111 laitetta). Loppu myynti (85 000 – 54 064) 21 tuhatta euroa tuli noin 23 laitteen omasta myynnistä.

Welaprolla on hyödyttömän laitteensa lisäksi muutakin yhteistä Valkeen kanssa: molemmat ovat aina tehneet tappiota, eikä tarvitse mitään suuria ennustajanlahjoja todetakseen, että niistä ei koskaan tule kannattavia yrityksiä. Kyse on pikemminkin vain siitä, milloin yrityksessä pannaan lappu luukulle eli se lopettaa toimintansa kannattamattomana.

Welapro toimii ainoastaan niin kauan kuin omistajat viitsivät pumpata siihen lisää rahaa.

Vaikka Weela-jumppalaite maksaisi vain 200 euroa, se ei olisi silloinkaan hintansa arvoinen. Jos laitteen höydyllisyysarvo on lähellä nollaa, halpakaan hinta ei tee siitä houkuttelevaa.

Ennuste tämän vuoden tulokseksi on seuraava. Koska edullista IGG-myyntiä ei enää ole, vuoden 2020 liikevaihto tulee olemaan lähellä vuotta 2018, eli on noin 40 000 euroa, ja tappio pysyy samansuuruisena eli on noin 150 000 euroa.

Yrityksen omistajien on tietenkin vaikea myöntää itselleen, että Weela-jumppalaite ei ollut onnistunut tuote ja sen kehittäminen ja myynti on ollut ainoastaan rahan ja ajan haaskaamista. Niin kauan kuin tuota ei tahdota myöntää, Welapro jatkaa rahareikänä.

2 kommenttia: