lauantai 8. toukokuuta 2021

Professorit eivät halua Raksilaan

Pari vuotta sitten, joku heitti ilmaan erittäin typerän ajatuksen, että Oulun yliopistolle pitäisi rakentaa uudet tilat Raksilan kaupunginosaan. Ajatuksen mukaan kaikki tällä hetkellä Linnanmaalla toimivat yksiköt muuttaisivat Raksilaan.

Samalle tontille pitäisi vielä saada mahtumaan Arinan ja Keskon uudet tavaratalot. Jos tarkastelee Linnanmaalla olevaa rakennusmassaa, tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää, että tehtävä on mahdoton.

Muuton toteutuessa Linnanmaan kiinteistöt jäisivät tyhjilleen, koska niihin olisi hyvin vaikea löytää muuta käyttöä. Kansantaloudellisessa mielessä muutto olisi järjetön ja veroeurojen tuhlausta.

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan professorit ovat nyt ehdottomasti ajatusta vastaan ja ovat sen tueksi lähettäneet yliopiston hallitukselle kirjelmän, jossa esitetään koko joukko perusteluita, joista osa on naurettavia. Viesti on kuitenkin selvä: he eivät halua muuttaa Raksilaan.

”Lisäksi muutto aiheuttaisi isoja haasteita työnteolle.”

Blogisti voi todeta entisestä opinahjostaan, että siellä olevat tilat ovat erittäin sopivat siihen tarkoitukseen, johon ne on rakennettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti