lauantai 1. toukokuuta 2021

This product is 'Made in Finland'

Tällä tavalla valehtelee sveitsiläinen verkkokauppa Wellnessproducts, joka on yksi hyvin harvoista yrityksistä, jotka myyvät Valkeen HumanCharger® Wireless Headsetia.


Yritys on muuten melko rehellinen, koska se myy korvavaloa ainoastaan aikaeroväsymyksen hoitoon – se ei siis levitä mitään muita Valkeen keksimiä ihmeitä tekeviä vaikutuksia. Todellisuudessa korvavalolla ei ole aikaeroväsymykseen minkäänlaista vaikutusta.

https://www.wellnessproducts.ch/?page=2&lan=en&id=69665


Kuten Valkee itse kertoo, korvavalo valmistetaan Kiinassa.

Pikaisen katsauksen perusteella yksikään suomalainen yritys ei ole ottanut sitä myyntiin. Uuden korvavalon myynti lieneekin siten melko marginaalista. Sen myynnistä ei koskaan tule kannattavaa Valkeelle, eli myynti ei ikinä tule kattamaan yrityksen kuluja ja vielä vähemmän menneiden vuosien yli 10 miljoonan euron tappioita.

Epäonnistumisen myöntäminen on vaikeaa monille yrittäjille, ja totuus valkenee usein vasta sitten, kun yritys haetaan konkurssiin. Valkeen omistajat voivat tietenkin jatkaa tappiollisten korvavalojen myymistä niin kauan kuin rahaa riittää, mutta onko siinä mitään järkeä?

Valkee on hyvä esimerkki Tekesin (nyk. Business Finlandin) täydellisestä osaamattomuudesta. Veronmaksajien rahaa tuhlataan kaikenlaiseen roskaan.

2 kommenttia:

 1. Huijauksessa kolmas huijausulottuvuus:

  Siellä sanotaan että Sveitsin sairasvakuutus maksaa hinnasta osan, mikä olisi aika kova jos totta. Piti tsekata.

  Kyseinen Mittel- und Gegenständeliste (MiGeL) eli lista korvatuista laitteista on täällä, kohta 06.01.01.xxx on sivulla 22:

  https://www.bag.admin.ch/dam/bag/de/dokumente/kuv-leistungen/Mittel-%20und%20Gegenst%C3%A4ndeliste/Mittel-und%20Gegenst%C3%A4ndeliste%20vom%2001.04.2021.pdf.download.pdf/Mittel-und%20Gegenst%C3%A4ndeliste%20vom%2001.04.2021.pdf

  Se sanoo että maksetaan vain silmien kautta toimivia (eli ei korvavalo-)laitteita.

  Siis jos joku ostaa sitä ja vaatii rahanpalautusta vakuutukselta, on 2 optiota:

  1) vakuutus ei maksa, kun tarkistaa
  2) vakuutus maksaa tarkistamatta, sitten asiakas on itse syyllistänyt petokseen.

  Asiakkaan yllytetään rikokseen.
  Us-ko-ma-ton-ta. Jokainen Valkeeseen liittyvä seikka on mätää.

  VastaaPoista
 2. Saadanko vihdoin lähtölaskenta, joku heistä voisi jo hakea tämän konkurssiin

  https://twitter.com/earlightswindle/status/1395980069772877827?s=19

  VastaaPoista