keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Denver Retroradio MCR-50

Tokmannissa on myynnissä Denver Retroradio MCR-50. Se on nyt tarjouksessa hintaan 129 euroa. Normaalihinta on 159 euroa. Eräs verkkokauppa myy samaa laitetta ”eri merkkisenä” kampanjahintaan 287 euroa.

”Denverin upea puukoteloinen retroradio sopii nostalgisiin hetkiin kaikin tavoin, sillä laite on varustettu CD-soittimen lisäksi myös vinyylilevysoittimella ja kasettipesällä. Voit myös tallentaa vanhat suosikkisi levyiltä ja kaseteilta MP3-tiedostoiksi. Monipuoliset kuuntelumahdollisuudet täydentää USB-liitäntä sekä etupaneelin kuuloke- ja AUX-liitännät. Varustukseen kuuluu myös kaukosäädin.”

Tekniset ominaisuudet:

    Teho 2 x 2,5 W (RMS)
    Sisäänrakennetut stereokaiuttimet
    3-nopeuksinen levysoitin (33 1/3, 45 ja 78 kierr./min)
    CD-soitin; MP3-toisto
    Kasettipesä
    AM/FM-radio; ”pigtail”-antenni
    USB-liitäntä MP3-toistoa ja -tallennusta varten
    AUX in -liitäntä
    Kuulokeliitäntä
    Kaukosäädin
    LCD-näyttö, sininen taustavalo

 

Stereoyhdistelmät olivat suosittuja 70- ja 80-luvuilla. Niiden tekninen laatu ei jäänyt paljonkaan jälkeen ns. erillislaitteista. Ne olivat myös kalliita niin kuin kaikki tuon ajan elektroniikkalaitteet.

Monilla saattaa olla vanhoja vinyylilevyjä ja C-kasetteja – joko omia tai vanhemmilta tai muilta perittyjä. He saattavat ajatella, että ostamalla retroradion he voisivat nyt (viimeinkin) kuunnella vanhoja äänitteitään. Joillakin saattaa myös olla muistissaan, että levyt ja kasetit kuulostivat aikanaan huonoilta. Jos he nyt ostavat Denverin ja kuuntelevat sillä tallenteitaan, taitaa olla niin, että muistikuva ei tule muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan.

Heillä, joilla ei ole ennestään muistikuvaa tai kokemusta levyjen ja kasettien ”äänentoistosta”, tulee valitettavasti Denverin kanssa muodostumaan käsitys niiden huonosta äänenlaadusta.

Denveriä ei voi oikein millään verrata vanhoihin stereoyhdistelmiin. Levysoitin on vaatimaton. Kasettisoitin on myös vaatimaton. CD-soittimen koneisto taitaa olla halvin mahdollinen. FM-radio lieneekin vähiten huonoin laadultaan, mutta Denverin vahvistin kaiuttimineen on siinä heikompi lenkki. Jos halpoja osia yhdistetään, lopputulos on halpa, mikä näkyy ja kuuluu.

On tietenkin selvää, että tuohon hintaan on mahdotonta valmistaa hi-fi-standardin täyttävää laitetta.

Jos kaiuttimet on upotettu laitteen nurkkiin, on selvää, että niillä ei voida saada aikaan kunnon äänenlaatua. Moni kuuntelee nykyään musiikkia mobiililaitteilla, joiden äänenlaatu on vaatimaton. He tuskin havaitsevat Denverin äänenlaadun tasoa, ja heille retroradio onkin sopiva ostos.

Laitteen levysoittimessa on myös 78 kierroksen nopeus, mutta tuskinpa kenelläkään on enää keräilijöitä lukuunottamatta ns. savikiekkoja.

Tokmannin eduksi voidaan sanoa, että se ei mainoslauseissaan edes yritäkään kehua retroradion äänenlaatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti