tiistai 13. toukokuuta 2014

Kannattaako äänestää eurovaaleissa?

Eurovaaleissa on jaossa 751 paikkaa, joista Suomen osuus on huimat 13 paikkaa. Suhteellisesti se on 1,72 prosenttia. Jos jollakin suomalaisella puolueella olisi sama paikkaosuus eduskunnassa eli kolme paikkaa, sillä olisi samanlaiset mitättömät vaikutusmahdollisuudet.

Käytännössä on aivan sama, mistä puolueesta suomalaiset edustajat ovat. Vaikka kaikki 13 edustajaa olisivat puolueesta X, heidän vaikutusmahdollisuutensa 738 muunmaalaisen edustajan joukossa olisi mitätön. Muutenkaan 13 edustajalla ei puolueeseen katsomatta ole minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta.

EU:ssa edustajat kuuluvat ryhmiin (”puolueisiin”), mutta niissäkin suurten maiden edustajien kanta määrää. Pienten maiden edustajilla ei ole sananvaltaa. Päätöksissä ratkaisee aivan jokin toinen asia kuin Suomen kansallinen etu.

Europarlamentti on ylibyrokratisoitunut laitos, jonka kuluttama rahamäärä ei ole missään suhteessa sen tuottamaan hyötyyn. Jopa Britannia, joka on EU:n perustajajäsen, harkitsee eroamista unionista.

Radiossa pyörivän harmaan talouden haitoista kertovan mainoksen mukaan ”harmaan talouden välistävetäjä ottaa aina enemmän kuin antaa”. Tämä sama sitaatti sopii hyvin kuvaamaan EU:n toimintaa: 

”EU ottaa aina enemmän kuin antaa”

Eurovaalit ovat puoluevaalit. Niissä puolueet ottavat mittaa toisistaan. Mitään kansallista tai yhteiskunnallista arvoa niillä ei ole. Euroedustajien vaalimainokset ovat suoranainen vitsi.

Suomalaisedustajien hyödyttömyys näkyy heidän aikaansaannoksissaan. Yksikään edustaja ei ole koskaan saanut mitään näkyvää aikaan koko Suomen EU-jäsenyyden aikana, mikä omalta osaltaan todistaa heidän hyödyttömyydestään monisatapäisessä EU-parlamentissa.

Vastaus otsikon kysymykseen on: ei kannata. Se ei ole sen vaivan arvoista. Se on myös kannanotto europarlamentin hyödyttömyyteen

Ja kannattaa muistaa, että autojen tuleva km-vero on lähtöisin EU:sta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti