perjantai 30. toukokuuta 2014

Pakkouutiset

Jokaisella radiokanavalla tulee tasatunnein tai jopa useammin uutislähetys. Kaupallisilla kanavilla ne ovat lyhyet ja Novaa lukuunottamatta STT:n toimittamat. Pariin minuuttiin ei mitään ihmeellisiä selostuksia mahdu, mutta uutisten aihe joskus suoranaisesti huvittaa, ja siksi mielessä herää joskus kysymys: onko tämä niin tärkeä uutinen, että juuri minun täytyy tietää se? Useimmiten samat uutiset toistuvat aamusta iltapäivään.

Tuollaisissa pakkouutisissa ei ole mitään järkeä. Ensinnäkään ne eivät kiinnosta ketään, ja toiseksi jokainen uutisia haluava löytää maksutonta tarjontaa aivan riittävästi niin halutessaan.

Kaupallisilla kanavilla pakkouutiset taitavat olla toimiluvan ehtona. Uutisten pakkosyötössä ei ole kyse mistään muusta kuin aivopesusta. Jos kuuntelee työpäivän jotakin kanavaa ja kuulee jonkin uutisen kuusi seitsemän kertaa toistettuna, se varmastikin syöpyy mieleen, vaikka ei ajattelisi edes kuuntelevansa uutisia, ja siinäpä kuuntelijalla onkin sitten jo valmiina mielessään STT:n muokkaama käsitys Ukrainan tapahtumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti