perjantai 27. tammikuuta 2017

Oulu 1976

Oulun linja-autoasemalla on tyypillinen ”edustus”: maalaisia ja gambina-miehiä. Kukaan kaupunkilainen rantaremmiä lukuun ottamatta ei mennyt sen edustalle istuskelemaan. Maineen menetyksen ja leimautumisen pelko lienevätkin olleet syynä siihen, mutta maalaiset eivät tainneet olla niin tarkkoja siitä, mitä muut heistä ajattelevat...


Vasemmanpuoleisesta hepusta on vaikea mennä sanomaan mitään, mutta muut viisi ovat alan kovia ammattilaisia. On hyvin todennäköistä, että yksikään heistä ei ole enää muonavahvuudessa eli kuormittamassa kaupungin sosiaalitoimea.


Toisessa kuvassa esittäytyy oululaisia puistokemistejä, jotka ovat ”omassa ympäristössään”. 
 

Keskimmäinen heppu ei tosin oikein näytä tyypilliseltä gambina-mieheltä, mutta ulkoinen olemus saattaa toisinaan pettää. Toisaalta voihan aina olla mahdollista, että hän meni tapaamaan ”kavereitaan”, jotka nyt vain sattuivat olemaan alan miehiä, tai hän oli vain satunnainen kulkija, joka istahti penkille...


17 kommenttia:

 1. https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-unplugging-chargers-is-so-last-year#/comments

  Ok. So I can already BUY one at Verkkokauppa.com, but yet you are unable to ship the ones your backers have ordered almost 2 years ago? Mikä maksaa??

  Miksi et enää kirjoittele tästä asiasta? Tämä blogi on ollut ainut paikka, jossa tuosta asiasta kirjoitellaan totuudenmukaisesti ja kaivetaan faktoja esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrityksellä tuntuu olevan ylitsepääsemättömiä ongelmia toimittaa ennakkoon tilattuja ja maksettuja latureita. Tukijoita on 1488 kappaletta, ja osa heistä osti useamman laturin, joten ennakkotilattuja latureita saattaa olla jopa noin 2000 kappaletta. Miten suuri osa niistä on vielä toimittamatta? Ja miksi?

   Poista
  2. Kärkkäiselle nuita oli kyllä myynnissä. Nyt on kyseessä vain haluttomuus nuiden ennakkoon maksettujen toimittamiseen. Niiden toimittaminen kun kuluttaa sitä osakkeilla saatua rahapotti ja ennakkoon myydyistä saadut rahat on kulutettu. Valmistetaankohan nuita oikeesti edes suomessa? Ei tässä voi uskoa edes siihen.

   Poista
 2. Nyt on ollut oudon hiljaista laturin uutisointi? Onkohan toimittajat huomanneet tutustua faktoihin eli tähän blogiin?

  VastaaPoista
 3. Häkä hiipi perheen makuuhuoneisiin syystä, josta vieläkään ei olla aivan varmoja.

  Googlatkaapa nuilla sanoilla. Onko teidän mielestä palon syttymissyy laturi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutussa jäi tärkein kertomatta: mikä oli palolaitoksen vahvistama palon syttymissyy?

   Poista
  2. Niinpä. Mitään dokumenttia ei ole tietääkseni esitetty, jossa palolaitos vahvistaa syttymissyyksi laturin. Nyt tämä syttymissyy laturin aiheuttamana on maallikoiden olettamus. Tämän voi tietenkin todistaa oikeaksi paloviranomaisen lausunnolla, joka on varmasti myös vakuutusyhtiössä.

   Tukesilta löytyy paljon vaihtoehtoja. Eläinkin on aiheuttanut paloja. http://www.tukes.fi/fi/Palvelut/Aineistot/Kuvapankki/Sahko-palon-syttymissyyna/

   http://www.iskelma.fi/uutiset/viihde/asuntopalojen-syyt-listattiin-katso-kodin-vaarallisimmat-sahkolaitteet-108314
   Sähköjohdot ja -kaapeloinnit: 83

   http://www.hs.fi/teknologia/art-2000002837601.html
   Laturivalmistaja kertoi kuitenkin jutussa palon syttymissyystä näin:

   Ja mikä oli palon syy? Aivan tavallinen kännykkälaturi, joka oli jätetty seinään. Se oli kuumentunut ja syttynyt lopulta liekkeihin.

   Poista
  3. Mistä tätä tietoa voisi kysellä? Muistaakseni nuo peladtuslaitoksen dokumentit on nykyään julkista tietoa muutamin poikkeuksin.

   Poista
  4. Olisikohan kyseinen pelastuslaitos oikea paikka tiedustella asiaa.?

   Poista
  5. All these inquiry about the fire which would show the absolute non credibility of Asmo Saloranta is pointless. There is already a huge list of claims he made, which were contradicted by the author of this blog and other people elsewhere, yet they are keep operating as nothing has happened. No one wants to or can take steps against them. The little customers they have are mindless patriots and willing to defend their points even just because it is made in Finland. They are happy because the length of the cable, supposedly good build quality or just because it is working.
   The blog was little quiet about Asmo, because Asmo solutions was also little quiet. They are now shooting a new video in which I suppose they will make funny faces, acting cool and tell how successful they are. In a way, they truly are. By cheating lying and projecting astronomical sales they collected large amounts of money.

   Poista
 4. Erään odottelijan vuodatus Indiegogo:ssa.
  Suosittelisin latureita odottavia ottamaan viranomaiseen yhteyttä.

  https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-unplugging-chargers-is-so-last-year#/comments

  puuilosta löytyy hyllystä, mutta kampanjan väki odottelee. Itse odotan 11 laturia. Missä on 4-6 viikkoa on mennyt viime spotin lupauksesta.

  VastaaPoista
 5. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/10549/hmrms/ASMO-laturi-microUSB

  Nyt ei mainosteta enää patentoituna vaan palaneella talolla. Eikö tämä laturi sitten voi sytyttää tulipaloa? Mikä sen estää? Sähkölaite tuokin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ei myöskään kerrota enää: ”Laturia on kutsuttu maailman turvallisimmaksi laturiksi.”

   Tämä on törkeää pelottelua: ”Tiesitkö, että puhelimen laturin jättäminen seinään on tulipaloriski? Laturi voi syttyä ja aiheuttaa tulipalon.”

   Jos laturi ei käy kaupaksi, Verkkokaupan täytyy turvautua järeämpiin keinoihin ja pelotella puhelimenkäyttäjiä palovaaralla.

   Poista
  2. Minut ainakin peloteltiin tekemään ostokset muissa liikkeissä. Pelottelu on ala-arvosta mainontaa.

   Poista
 6. It seems people including Asmo's team ignore their promise:
  "... At the moment we have the micro-USB + EU plug-in-combination ready and we have started shipping. However, the situation with the lightning and USB-C charger is under development and our team is doing the best we can getting the ASMO charger operational on iPhone and USB-C devices.

  Because you made this production possible with your support and you still need to wait for the lightning or USB-C charger, we offer you as a complimentary a micro-USB charger with an adapter which will be shipped during next 2 months. Please notice that it will be with an EU plug. After that we will reward you with a brand new second generation charger with an estimation to be ready in summer 2017. ... "
  This was a campaign update three months ago. There are several people asking for a their charger and getting the reply that they had Apple or other variants. They should get a free USB c first.

  VastaaPoista
 7. I meant, they should get a "complimentary" micro-USB charger first.

  VastaaPoista
 8. Vahva havainto että tuo keskimmäinen olisi edesmennyt Härkösen Markku, menestynyt painonnostaja Oulusta joka selätti alkoholin.

  VastaaPoista