keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Väärinmajan meijerirakennus

Tässä on Väärinmajan meijerirakennus, josta hetken tutkiskelun jälkeen löytää samoja piirteitä kuin ”palokuvasta”, vaikka se oli kuvattu eri suunnasta. Kattorakenne on samanlainen ja siinä on todellakin kolme kerrosta. Oikealla näkyvä betoniperustus on samanlainen kuin Googlen kuvassa. Tiilinen alaosa oli todennäköisesti vuorattu piiloon samanaikaisesti hirsisen yläosan kanssa, koska sen purkaminen olisi tarkoittanut yläpuolisten osien purkamista, missä ei olisi ollut mitään järkeä.


Meijeri sijaitsi Enorannan tiellä, jonka nykyinen muoto lieneekin Enonlahdentie, joka haarautuu Hanhontieltä.

24 kommenttia:

 1. The ruins (foundation) of this old building are clearly visible on the google street view. Was this brunt old building the one Asmo is referring to as his parents-in-law's house? Do you know for sure that this old building is in fact burnt due to grill equipment left unattended?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastatkoon hän, jonka mielestä palo n:o 2 tapahtui Hahnontiellä.

   Poista
 2. Tien nimi on Hanhontie. Tieto palon syttymissyystä on peräisin onnettomuusselosteesta, jossa mainitaan tapahtumapaikaksi Hanhontie. (Olen nähnyt nämä selosteet.) Samassa selosteessa mainittiin neljän henkilön olleen vaarassa ja kahden loukkaantuneen. Tämäkin täsmää tuohon lehtijuttuun.
  Selosteen mukaan poliisi oli myös tutkinut tapausta ja syttymissyyksi oli todettu nuotio tai muu avotuli.

  Periaatteessa syttymissyyllä ei ole mitään merkitystä, koska yksikään Ruoveden 1997 onnettomuuselosteiden rakennuspaloista ei ollut syttynyt laturista.
  Laturin polttamaa taloa ei siis ole.

  Jos olet eimerkiksi sijoittaja ja haluat 100% varmuuden asiaan, pyydä poliisia tutkimaan asiaa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko kuvallista dokumenttia, jossa näkyvät tien nimi ja palon tiedot? Voi lähettää sähköpostiin.

   Poista
 3. https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/
  Karttapaikasta löytyy Hanhontien vierestä tontti, jonka kiinteistönumero on .702-428-11-34.
  Tuon numeron avulla maanmittauslaitokselta saisi selville tontin omistajan vuonna 1997, jos joku katsoo sen tarpeelliseksi selvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinteistöstä hankittu tietoja.
   Kaupan kohde:
   Ruoveden kunnan Väärinmajan kylässä sijaitseva Meijeri-niminen tila RN:o 11:34
   Myyjä:
   Mesor Ky
   Ruoveden kunnasta
   Osoite Hanhontie 4, 35750 Väärinmaja
   Kauppapäivämäärä 10.1.1994

   Ostaja: Leena P.

   Poista
 4. Olen nähnyt onnettomuusselosteen tulipalosta 9.6.1997 Ruoveden Väärinmajan kylän Hanhontiellä ja voin vahvistaa, että selosteen mukaan syttymissyy oli ”terassille jätetty grilli”.

  On olemassa häilyvän pieni todennäköisyys – korostan sanoja ”häilyvän pieni” – että sarjayrittäjä ei tiennyt totuutta asiasta, mutta nyt ainakin tietää. Joka tapauksessa Asmo-laturin markkinointi perustui valheeseen ja tarpeettomaan pelotteluun.

  Miksi koiralehdessä ei kerrottu todellista syttymissyytä? Eihän siinä olisi voitu kertoa, että yhden piskin kuoleman ja toisen palamisen vaatinut tulipalo aiheutui omasta huolimattomuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs laturin ostaja yritti saada jälleenmyyjän avulla todisteen valmistajalta tuosta palosta. Sitä ei saatu. Sen jälkeen latureiden esittelytiedoista on poistettu maininta anoppilan palosta. Totuus on varmasti ollut alusta saakka tiedossa. Nyt toivoisin, että joku palosta kirjoittanut toimittaja ottaa asiakseen selvittää ja kertoa totuuden.

   Poista
  2. Luin sen lehtijutun tuosta palosta. Eräs kohta alkoi jopa hieman naurattaa. Aiheuttivatkohan nämä tulta pelkäämättömät sankarikoirat itseasiassa koko palon kaatamalla huomaamatta kuuman grillin terassille? Koirilla kun tahtoo olla aina kiinnostusta erilaisiin hajuihin ja niitä grilleissä piisaa. Lehtijutussa sanotaan näin:

   - Viime kesänä meillä oli grillijuhlat ja makkarat paistuivat avotulessa. Niin vain Lalli ja Juntti nappasivat ne vaikka ”viiksikarvat” kärventyivät.

   Poista
  3. Kun kerran perheessä harrastettiin grillaamista, miten tuollainen vahinko saattoi olla mahdollista? Oliko kenties gambinalla osuutta asiaan? Talon polttaminen grillin avulla on gambinamiesten puuhia...

   Poista
 5. puffing
  n. the exaggeration of the good points of a product, a business, real property, and the prospects for future rise in value, profits and growth. Since a certain amount of "puffing" can be expected of any salesman, it cannot be the basis of a lawsuit for fraud or breach of contract unless the exaggeration exceeds the reality. However, if the puffery includes outright lies or has no basis in fact a legal action for rescission of the contract or for fraud against the seller is possible. (See: fraud)

  VastaaPoista
 6. Ei liity ihan aiheeseen.
  Lueskelin tuota Asmon CV:tä.

  https://around.fi/assets/6idnJOnuX5IJpuOinhEdWb/ASMO_SOLUTIONS_FI.pdf

  Siinä kerrotaan hänen olleen töissä Nuorten ystävät RY:ssä useampaan otteeseen.
  Työnimike 2003-2008 : Youth instructor for borstal students
  Pitäisikö tällaiseen työhön olla jokin koulutus?
  CV:ssä en ainakaan huomannut mitään nuoriso-ohjaajan koulutusta mainittavan.


  VastaaPoista
 7. Sijoittajamuistiossa sijoittajille valehdeltiin:

  ”ASMO Solutions Oy:n tarina alkoi Asmo Salorannan avopuolison kodin seinään unohdetun laturin aiheuttamasta tulipalosta, jonka seurauksena avopuolison koti tuhoutui. Tämän surullisen tarinan johdosta Asmo Saloranta alkoi miettiä yksinkertaista ratkaisua latureiden aiheuttamaan ongelmaan. Saloranta keksi matkapuhelinlaturin, joka automaattisesti kytkeytyy pois päältä, kun matkapuhelin ei ole kiinnitettynä siihen. Tuotteen nimeksi tuli ASMO Charger. Tämä tulipaloturvallinen laturi on ainoa laatuaan koko maailmassa ja tavoitteena on luoda keksinnöstä uusi latureiden turvallisuusstandardi.”

  Kyllä tästä täytyy olla jonkinlaisia (juridisia) seuraamuksia.

  VastaaPoista
 8. Mitähän pääkallopaikalla eli Oulun Pakkahuoneenkadulla mahdetaan nyt ajatella totuuden tultua julki? Asmo-laturin viimeinenkin uskottavuus on mennyt.

  Tässä niin sanotusti karkasi mopo käsistä. Palotarina saattoi tuoda mukavasti julkisuutta vuonna 2014, mutta siitä olisi pitänyt osata luopua ajoissa. Virhe oli käyttää sitä Indiegogon rahakeruussa, mutta suurempi virhe oli käyttää sitä sijoitusmuistiossa ja sen avulla synnyttää pelkoa puhelinlatureiden palovaarallisuudesta ja luoda sijoittajien mielissä valtavat markkinat laturille, joka poistaisi tuon ”pelon” ja samalla toisi heille valtavat tuotot.

  Oli tyhmää kuvitella, että totuus ei tulisi joskus paljastumaan. Se paljastuu – aina.

  VastaaPoista
 9. Löytäisikö joku sen ensimäisen ohjelman, jossa Asmo on seissyt tuo Hanhontien kivijalan edustalla. Olisi mukava nähdä se. Tietääkseni se on ollut joku Puoli seitsemän aamuohjelma, mutta en löytänyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkö?

   https://www.facebook.com/Azzzmo/posts/10152307125451692

   Poista
  2. Jostain syystä en saanut näkyyn. Onko poistettu? Ruutukaappauskuva Asmosta siinä kivijalan edustalla olis ollu kiva.

   Poista
  3. How wonderful that comments pointed out the gross overestimation of the power savings way before the first failed campaign. Anyhow he went with the fake numbers for years and only after all the rest of Finnish online community went against this nonsense it was removed. In the original campaign the power saving was hands down the main selling point. Fire safety came afterwards.
   Good thing that we have the Brightcharger to save electricity and get rid of those nuclear powerplants... Someone VC just bought 400 units there. Asmo solutions take two.

   Poista
  4. Täällä on valehtelua livenä marraskuulta (alkaen 2:00):

   http://areena.yle.fi/1-3856323

   (Mihin grilli unohtui?)

   Poista
  5. Ehdotan, että Salorannasta tehdään Suomen epävirallinen Grillimaisteri.

   Poista
  6. https://www.katsomo.fi/#!/jakso/488253
   Unohtuiko tuossa haastattelussa sanoa, että se laturi ylikuumeni, koska oli grillissä? Vai oliko niillä ladattava grilli, jonka laturi ylikuumeni?

   -Tuohan kuulostaa ihan mainostoimiston keksimältä.
   -Tätä minulta kysytään paljon, mutta se on totta.

   Poista
 10. Vuoden 2015 OAMK alumni. Hyvänpä ovat valinneet. No eipä silloin 2015 tainnut olla kaikkia faktoja tiedossa.

  http://www.oamk.fi/fi/tietoa-oamkista/oamkin-julkaisut/aluevastuuraportti/vuoden-alumni-asmo-salorannan-muistoja-opiskeluajoilta/

  VastaaPoista
 11. http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005276426.html
  Ihmettelinkin aiemmin, miksi Fyre Festival-asiassa sijoittajat ei laita lakimiehiä asialle. Nyt ne on näköjään laitettu. Lukujen vääristelijällä saattaakin olla paskanen loppu. Eipä taida tuossa tapauksessa anteeksipyynnöt riittää.

  VastaaPoista
 12. Privanetissäkin on tuo palo mainittu ja laturin kerrotaan olevan jopa palamaton.

  https://privanetfinland.tumblr.com/post/152848284663/privanetin-around-palvelussa-uusi-enn%C3%A4tys-asmo

  Palamattomia latureita valmistavan ASMO Solutions Oy:n

  ASMO:n tarina alkoi siitä, kun Asmo Salorannan avopuolison koti paloi seinän unohdetun laturin aiheuttamasta tulipalosta. Asmo Saloranta alkoi miettiä yksinkertaista ratkaisua latureiden aiheuttamaan ongelmaan ja keksi ASMO-matkapuhelinlaturin.

  VastaaPoista