keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Räjähdys Lontoon metrossa

Eilen uutisoitiin räjähdyksestä metrovaunussa Lontoon Tower Hillin asemalla. Uutisointi eri medioissa oli hieman sekavaa: rähähdyksen syy oli joko puhelimen akku, akkulaturi tai erillinen akku.

Metrovaunuissa ei ole puhelimen latausmahdollisuutta verkkosähköstä, joten tavallinen akkulaturi se ei voinut olla. Se oli erillinen varavirtalähde eli ”akkupankki”, joiden kapasiteetti voi olla useita ampeeritunteja.

Tässä näkyy jälleen kerran, miten vaarallisia akut, joissa on suuri energiatiheys, voivat olla. Jos akun energiasisältö pääsee purkautumaan nopeasti, hetkellinen teho voi olla hyvinkin suuri ja se aiheuttaa ”pienen räjähdyksen”.

Nykyisessä älypuhelimessa on suuri akku. Jokainen sellaista mukanaan kuljettava kantaa mukanaan pientä pommia, jonka räjähdystodennäköisyys on tosin hyvin pieni mutta kuitenkin mahdollinen. Se voi räjähtää milloin tahansa...


4 kommenttia:

 1. Tubeen hakusanoiksi: phone battery knife. Sieltä näkee miten akku "räjähtää" jos se rikkoontuu. Videoissa rikkoontuminen tehdään tahallisesti lyömällä akkua puukolla. Laturit ei räjähtele!

  VastaaPoista
 2. Keksin juuri räjähdysturvallisen akun. Jätän tänään patenttihakemuksen. Se on lyijypohjainen, ja kapasiteetti on vähän huonompi kuin muilla, mutta hei, se ei räjähtää!

  Jos kuori rikkoontuu, siitä tulee vähän rikkihappoa, mutta uudemmistakin kuulemma tulee joku neste, jos sitä avataan.

  Osakeanti ensi viikolla, tai jos haluat tosi edullisesti ostaa osuutesi, käy myös siirto tilille: Nordea 104035-99I730. Minimi 2700€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkki tarinaan. Keksintö syntyi siitä, kun anopin naamalle lensi akkuhappoa vastikään räjähtäneestä puhelimen akusta. Nyt äkkiä Tekeshakemukset myös vetään ja soitto eri lehtiin.

   Poista
  2. Milloin alkaa ennakomarkkinointi Kickstartterissa ja Indiegogossa? Haluaisin tuollaisen tuotteen itselleni heti. Voisiko toimitus alkaa jo alkuvuodesta 2021?

   Poista