perjantai 19. tammikuuta 2018

Takaisin luontoon

Pandat saapuivat Kiinasta ja tulevat yleisön töllötettäviksi helmikuussa kuukauden karanteeniajan päätyttyä. Pandojen sijoittamisessa suomalaiseen eläintarhaan ei voida kuitenkaan puhua mistään ympäristöteosta, koska mentäessä niitä katsomaan aiheutuu vain turhaa liikennettä, mikä puolestaan lisää hiilidioksidipäästöjä – ja päästöjen määrä on suoraan suhteessa kuljettuun matkaan.

Onkin vain ajan kysymys, milloin kettutytöt tulevat ja päästävät pandat vapauteen vankeudestaan. Tuossa tapauksessa olisi tietenkin oikeampaa puhua pandatytöistä. Kun kerran elinolosuhteet Ähtärissä ovat samanlaiset kuin pandojen luontaisilla asuinpaikoissa Kiinassa, pandat voisivat sopeutua hyvin keskisuomalaiseen luontoon, ja jos hyvin kävisi, ehkäpä noin 50 vuoden kuluttua Keski-Suomessa olisi runsaslukuinen – ja mikä tärkeintä – luonnonvarainen pandakanta.

2 kommenttia:

  1. Jotta pandojen aiheuttamat noin kahden miljoonan euron vuosikustannukset saataisiin katettua, 30 euron lippuja (verottomana 24 euroa) pitäisi myydä vuosittain noin 83 tuhatta kappaletta. Koska Ähtärin eläinvankila on ryhtynyt tällaiseen uhkayritykseen, se haluaa tietenkin saada pandoista hyvää tuottoa, jolloin lippuja pitäisi myydä vähintäänkin yli satatuhatta kappaletta.

    Uutuudenviehätys saattaa alussa vetää katsojia Ähtäriin, mutta tuskinpa kukaan menee katsomaan pandoja toista kertaa.

    VastaaPoista