torstai 27. syyskuuta 2018

BrightChargerin tilanne

Alkuvuonna valmistuneen BrightChargerin piti valloittaa maailma innovatiivisuudellaan, mutta tosin kävi: Indiegogo-tukijoille myytyjen lisäksi sitä myydään nyt ainoastaan maanviljelijöiden verkkokaupassa. Sitä ei myydä missään muualla syystä, jota voi vain arvailla.

Täältä sen saa, jos jollakin ei vielä ole sitä:


Patenttiongelma saattaa olla yksi syy siihen, että BrightChargerin ”maailmanvalloitus” ei koskaan alkanut. Laturi sisältää toisten henkiöiden tai yritysten patentoimia ratkaisuja. Voi olla tosin niin, että jenkkipatentit eivät ole voimassa Suomessa, joten laturia voidaan kuitenkin myydä täällä.

BrightChargerin tuorein tilikausi oli pahasti tappiollinen: 371 000 euroa. Liikevaihtoa oli vain 18 000 euroa.


BrightCharger on konkurssikypsä yritys. Ja tuohonkin meni veronmaksajien tukea summa, joka on mainittu aiemmin blogissa.

5 kommenttia:

 1. "Startup-yrittäjä tuomittiin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen – Sijoittajat menettivät satojatuhansia, olivat sijoittaneet yhtiöön yrittäjä-toimitusjohtajan antamien tietojen perusteella"

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/startup-yrittaja-tuomittiin-kolmeksi-ja-puoleksi-vuodeksi-vankeuteen-sijoittajat-menettivat-satojatuhansia-olivat-sijoittaneet-yhtioon-yrittaja-toimitusjohtajan-antamien-tietojen-perusteella-201197328/

  Mikä yritys, ja onko tästä mallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patentti jota ei ollut, keksitty laturipalo, huikeat myyntilukemat jotka olivatkin valetta...minua ainakin jännittäisi

   Poista
  2. Tapauksen taustat kyllä kiinnostaisivat. Millä verukkeilla sijoittajien lompakko avautui? Onko laki kaikille sama? Yhden johtopäätöksen tuosta voi tehdä: elä koskaan yrittäjänä valehtele, jäät siitä varmasti kiinni.

   Poista
  3. Lisää hassuja lukuja vs 5000 myytyä laturia.

   https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/laturiyritys-asmon-osakeannilla-lentava-lahto-6596746

   ”Enemmän on myyty kuin tehdas pystyy valmistamaan. Tarvitsisin 50 000 laturia nyt, tälle päivälle. Laturit viedään käsistä”, Saloranta sanoo Kalevalle.

   Poista
 2. Latureita on mennyt kaupaksi 15 000 kappaleen erä.
  https://mobiili.fi/2017/02/27/suomalaista-asmo-laturia-myyty-15-000-kappaletta-uusi-malli-tekeilla/

  Latureita myytiin yhteensä 5 000.
  https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/asmo-laturin-tie-tuli-paatokseensa-en-tekisi-mitaan-toisin/773206/

  Tekiköhän joku virheen kirjoittaessaan kirjan ja kertoessaan todellisen myyntimäärän?

  VastaaPoista