torstai 13. syyskuuta 2018

Lukijan mielipide: Saldo 9443,43 euroa

Otsikon mukaisen summan maksoin 7.9.2018. Kyseessä oli 5-numeroinen Finnveran laina, jonka joudun ottamaan täydentämään kassavajetta. Kassavaje taas syntyi siitä, että.... No se on niin pitkä tarina, ettei aika riitä siitä nyt kertomaan.

Tarina johtaa jopa yli 5 vuoden taakse ja siinä on erittäin mielenkiintoisia käänteitä. Tuota tarinaa ei ole kerrottu vielä missään ja yksikään media ei sitä tietääkseni halua kertoa. Se tästä jutusta tekeekin mielenkiintoisen monessa suhteessa.

No nyt tuo laina tai paremminkin sen ottamiseen johtanut syy ei paukuta takaraivossani jatkuvasti. Lainan vakuutena oleva omaisuuteni on nyt taas minun. Nyt voin hyvällä mielin mennä omalle mökilleni nauttimaan gambinaa ja grillailemaan. Samalla voin miettiä miten ja missä tarinani kertoisin. Siitä voisi olla monelle konsultille ja yrittäjälle hyötyä.

Eräs konsultti aikoinaan sanoi minulle: elä koskaan yritysmaailmassa valehtele, jäät siitä varmasti kiinni.


6 kommenttia:

 1. Te jotka touhuilette keksintöjen kanssa, kannattaa lukea linkin patenttikäsikirja.

  https://www.prh.fi/stc/attachments/patentinliitteet/4palvelutjatietokannat/Patenttikasikirja_2017_htm.htm#_Toc467758438

  A.3.2 Lausunto oikeudesta keksintöön

  Jos hakija ei ole keksijä tai ei ole tehnyt keksintöä yksin, tulee hänen antaa lausunto siitä, mihin hän perustaa oikeutensa keksintöön. Lausunnossa voidaan ilmoittaa, että keksintö on siirtynyt hakijalle esimerkiksi työsuhdekeksintönä, sopimuksella tai perintönä. Lausunto annetaan hakemuksen liitteenä. (PatL 8 § 3 mom., PatA 2 § 3 mom. 2 kohta, PatM 35 §), ks. B.2.1.6

  Siirto voidaan toteen­näyttää myös esim. kauppakirjalla.

  Nyt tässä koko laturijutussa onkin mielenkiintoista: löytyykö tuota siirtokirjaa? Siirroksi ei riitä se, että laitetaan vaan patenttihakemusta eteenpäin omalla nimellä.

  Ja jos neuvottelu ei tuota tulosta:

  F.11 Muistutus

  VastaaPoista
 2. https://www.riemurasia.net/video/Jai-lasku-maksamatta/215231

  VastaaPoista
 3. Voisin kertoa täällä blogissa erillisessä kirjoituksessa pääpiirteittäin, mitä tapahtui syksyllä 2013.
  Jos laturiyrityksen konkurssipesä todetaan varattomaksi, teen henkilöön kohdistuvan tutkintapyynnön syksyn 2013 tapahtumista.


  VastaaPoista
 4. Asmo laturin idean syntyminen on tapahtunut lokakuussa.

  http://oulun1.blogspot.com/2016/02/asmo-laturi.html

  ”ASMO-laturin tarina sai alkunsa kun [- - -] kertoi hänen kotitalonsa palaneen maan tasalle muutama vuosi sitten. Tulipalon aiheuttaja oli kännykkälaturi, joka oli jätetty seinään kiinni. Kaikki talossa olleet selvisivät onneksi hengissä, mutta koti ja omaisuus tuhoutuivat.”

  Kun ongelma oli tarpeeksi kauan muhinut mielessäni, eräänä lokakuisena yönä heräsin AHAA-elämykseen. Nousin ylös ja kirjoitin ideani muistiin. Aamulla herättyäni aloin tutkia tarkemmin saisiko laturin toimimaan hoksaamallani tavalla...”

  VastaaPoista
 5. Velallisselvitystä ei ole tietojeni mukaan tehty vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvitystä odotellessa katsellaan Kuulun tekemäää haastattelua.

   https://www.youtube.com/watch?v=WLtZj-LJShw

   Poista