keskiviikko 28. marraskuuta 2018

”Tulihan se sieltä!”

Näin totesi työministeri Ilkka Kanerva Yleisradion ajankohtaisohjelmassa 90-luvun alkupuolella, kun eräs henkilö studioyleisöstä totesi Kanervan olevan hallituksen turhin ministeri. Väitteessä taitaa olla paljon perää, kun muistetaan, että Kanerva on ollut yhteiskunnan elättinä vuodesta 1975, mikä tekee huimat 43 vuotta. Ainoa asia, mistä Kanerva muistetaan, on hänen ”puutarhaharrastuksensa” Johanna Tukiaisen kanssa ja sen seurauksena erottaminen ulkomisterin tehtävästä.

Otsikon toteamus sopii myös Kalevaan, joka viimeinkin kertoi lukijoilleen oululaisesta patentoidusta Fasciawear-jumppa-asusta. Ei liene vaikea arvata, mistä aloite artikkeliin tuli.

Kaleva näyttää kuitenkin oppineen läksynsä, koska se ei sanallakaan mainitse IGG-kampanjaa. Jos sanomalehti on sitoutumaton, niin kuin Kaleva rohkenee itseään kutsua, sen ei tietenkään kuulu toimia minkään yrityksen myynninedistäjänä.

Jumppa-asun ostaminen sovittamatta on riski. Jos se on liian pieni, sen käyttäminen on varmastikin epämiellyttävää, ja jos se on liian suuri, se ei toimi ”halutulla” tavalla, mikä se sitten lieneekin.

Jumppa-asun toimivuus perustuu lähinnä teoriaan. Heiskanen kertoo artikkelissa: ”On selvää, että lisätutkimuksia kuitenkin tarvitaan.” Tästä tulee etäisesti mieleen eräs toinen patentoitu oululaistuote – nimittäin Valkeen korvavalo – jonka ”toiminta” perustui luuloon ja itse kehitettyyn teoriaan.


Jumppa-asuja on Kalevan artikkelin mukaan valmistettu sata kappaletta koekäyttöön, eli kaikki ne ennen IGG-kampanjan alkamista.

Loppukevennyksenä Irwin Goodman esittää kappaleen Terveisiä perseestä, minkä myötä artisti ja sanoittaja Vexi Salmi lähettävät terveisensä Arkadianmäelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti