perjantai 30. marraskuuta 2018

Ilmaston lämpenemisen todellinen syy

YK:n alainen Maailman ilmatieteen järjestö (WMO) julkaisi ilmastoraportin keskiviikkona. Sen mukaan ilmasto lämpenee. Jos ilmasto ei ”lämpenisi”, mitään perusteita kyseisen järjestön olemassaololle ei tietenkään olisi, joten julkaisukynnyksen saavat vain sellaiset asiat, jotka todistavat ilmaston lämpenevän ja nimenomaisesti hiilidioksidipäästöjen vuoksi.

Säätiede oli pitkään väheksytty tieteenala, mutta nyt kun on saatu todisteita siitä, että ilmasto muuttuu, niin kuin se on tehnyt kautta historian, ala käyttää sitä hyväkseen, eli kansanomaista sanontaa käyttäen takoo nyt, kun rauta on kuuma. Kaikki tutkimustulokset, jotka ”todistavat” ilmaston lämpenemisteoriaa, saavat julkisuutta, mutta ne tutkimustulokset, jotka eivät jostakin syystä tue tuota teoriaa, eivät pääse julkisuuteen.

Suurin osa kansasta kaikissa maissa on tyhmää ja helposti manipuloitavissa. Tämä on havaittu monta kertaa. Mitään varsinaista valehtelua ei aina tarvita, vaan yksinkertaisesti vain riittää, kun osa tosiasioista jätetään kertomatta.

Ylen uutiset kertoi eilen WMO:n ilmastoraportista. Järjestön pääsihteeri Petteri Taalas selitti rallienglannillaan raportin sisältöä. Ylen toimittajan osuudessa esiteltiin useita kuvia ydin- ja hiilivoimaloiden lauhdutustorneista, joista – yllätys, yllätys – ei tulekaan hiilidioksidia vaan vesihöyryä, joka on monta kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu. Keskiverto katsoja saattoi vain kauhistella ”hiilidioksidin” määrää, jota taivas oli sakeanaan.

Vesihöyryä ei haluta koskaan mainita, koska suuri osa maailman väestöstä on riippuvaisia keinokastelusta, jolla tuotetaan 40 prosenttia maailman elintarvikkeista. Asia saattaa olla monille tuntematon, mutta Ilmasto.fi-sivulla asia mainitaan:

”Ilmakehän alimmissa kerroksissa voimakkain kasvihuonekaasu on vesihöyry, joka yksinään selittää luonnollisen kasvihuoneilmiön aiheuttamasta maapallon lämmityksestä yli puolet. Hyvänä kakkosena seuraa hiilidioksidi.”


Kun maailman väestö kasvaa jatkuvasti – ja tämä kasvu tapahtuu pääsääntöisesti kehitysmaissa maapallon kuumilla alueilla – tarvitaan lisää keinokastelua, mikä lisää tietenkin vesihöyryn määrää ilmakehässä ja kasvattaa sen eroa hiilidioksidiin pahimpana kasvihuonekaasuna.

Ilmasto varmastikin lämpenee tällä hetkellä (ennen seuraavaa viileämpää jaksoa), mutta sen todellista aiheuttajaa ei kerrota kansalle. Kun vesihöyry ”unohdetaan”, hiilidioksidi saadaan näyttämään pahimmalta kasvihuonekaasulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti