maanantai 3. joulukuuta 2018

Club Teatria

Oulussa toimii Club Teatria -niminen esiintymispaikka, joka sijaitsi aikaisemmin entisessä lihajalostamossa (Atria), josta se otti nimensä. Nykyisin se toimii entisessä rautakaupassa.

Merkillepantavaa Teatriassa esiintyvissä artisteissa ja bändeissä on se, että ne olivat suosionsa huipulla vuosikymmeniä sitten. Se on tietenkin ymmärrettävää, koska miksipä tällä hetkellä suosittu artisti tai bändi esiintyisi Oulussa, joka on niille täysin tuntematon kaupunki jossakin pohjolan perukoilla. Ouluun tullaan sitten, kun suosio on jäänyt taakse ja muualla ei ole enää kysyntää.

Suomalaisille artisteille paikka tietenkin kelpaa, jos keikkakalenterissa on tilaa tai se sopii kiertueaikatauluun, koska helposta rahasta ei kannata kieltäytyä.

Oululaiseen tyyliin kuuluu valehtelu, ja helmikuussa Ouluun esiintymään saapuva ”eilispäivän tähti” Johnny Logan on vain ”moninkertainen” euroviisuvoittaja. Todellisuudessa Logan voitti viisut vain kahdesti.

Varsinainen ”eilispäivän tähti” – ja tässä puhutaan vuosikymmenistä – on brittiläinen Kim Wilde, joka esiintyy Oulussa huhtikuussa. Wilde taitaa vain olla nykyajan kakaroille täysi tuntemattomuus. 80-luvun alussa nuoruutensa eläneet saattavat nostalgiasyistä tulla katsomaan, miltä Wilde näyttää nyt verrattuna 80-luvun alun levynkansiin, mutta heitä tuskin on kovinkaan paljon.


Wilden näkeminen maksaa 59,50 euroa, jolla saisi mm. kuusi pulloa gambinaa. Wilden kanssa esiintyy tosin Katrina, joka oli Katrina & The Wavesin laulusolisti. Katrina on myös ”eilispäivän” tähti, joka lieneekin useimmille täysin tuntematon ”suuruus”.

Toinen ryhmä, joka tulee Ouluun, käsittää lähinnä bändejä, joista kukaan musiikinharrastaja ei ole koskaan kuullutkaan. Noiden bändien motiivi tulla Ouluun on se, että niitä ei kutsuta suurempiin kaupunkeihin ja tunnetumpiin esiintymispaikkoihin. Tuollainenkin bändi voi kokea olevansa ”suuri”, kun sali on täynnä ”musiikinystäviä”.

Kaikenlainen anglismiin liittyvä on suosittua niin Suomessa kuin muissakin itäblokin maissa. Englanninkielinen tai muuten hienolta kuulostava nimi riittää tekemään siitä kiinnostavan Oulussa, missä kulttuuritarjonnan monipuolisuudella ei oikein voi paljon kehua.

Robinin esiintyessä sali oli täynnä kirkuvia kakaroita. Wilden konsertti on K-18-tilaisuus, joten sinne ei ole lapsilla asiaa.


Wilde esittää kappaleen View from a bridge Select-levyltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti