maanantai 10. joulukuuta 2018

Kyllä tyhmiä riittää

Unico smartbrush kerää edelleenkin rahaa ”tukijoilta”. Miten kukaan voi olla niin tyhmä, että edelleenkin lankeaa tuohon halpaan? Koska kampanja päättyi jo vuosi sitten, uusien tukijoiden (tai paremminkin kaikkien tänä vuonna mukaan tulleiden eli huijatuksi halunneiden) rahat menevät suoraan Unico-huijareille. IGG ei niitä enää panttaa.

Kyse ei ole suuresta määrästä, mutta kaikki raha on IGG:n 5 prosentin osuus vähennettynä verovapaata tuloa huijareille. Mitähän Anita Muller, joka nimensä perusteella vaikuttaisi olevan saksalainen, kuvittelee saavansa vastineeksi lahjoittamalleen 267 eurolle?


Jos uudet tukijat viitsisivät lukea uusimmat päivitykset (ja varsinkin 18.10. annettu), heille selviäisi, että ”uusi Unico smartbrush” poikkeaa merkittävästi siitä Unicosta, joka edelleenkin esitellään IGG:ssä. Myös kommenttien lukeminen saattaisi kertoa, että jotkin vanhemmat tukijat pitävät Unicoa huijauksena, ja varoittaa lankeamasta tähän.

Joka tapauksessa, jos tukijat saavat jonkinlaisen tuotteen, se ei ole sellainen, joka heille myytiin viime vuonna, eikä myöskään sen kuvauksen mukainen, joka on edelleenkin IGG:ssä. On kuitenkin melko todennäköistä, että tukijat eivät tule saamaan mitään.

Jokaisen vähänkin tekniikkaa ymmärtävän olisi pitänyt huomata, että tuote, jonka Unico lupasi toimittaa tukijoille, olisi käytännössä ollut lähes mahdoton toteuttaa. Se ei oikeastaan olisi edes vaatinut tekniikan ymmärrystä, vaan pelkkä maalaisjärki olisi siihen riittänyt. Jos laitteen toteuttaminen olisi ollut helppoa, sen olisi jo jonkin alan yritys tehnyt.

Todiste tukijoiden tyhmyydestä on se, että he kuvittelivat jonkin täysin tuntemattoman hepun hyvin vaatimattomine budjetteineen pystyvän siihen, johon alan jätit eivät pystyneet.

Reilun sadan euron menetys on halpa oppiraha, ja jotkut ovat menettäneet enemmänkin, vaikka toisaalta kaikille yksi maksukerta ei aina riitä. Anita osti tuplasetin. Onko Anita sitten muita tuplasti tyhmempi?

1 kommentti:

  1. https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/poliisi-epailee-rami-jaberia-uusista-rikoksista-aiemmat-epailyt-syyteharkinnassa-poliisi-epailee-jaberin-aiheuttaneen-yli-100-000-euron-vahingot/811804/
    Tyhmiä tosiaan riittää. Tällekkin jutun sankarille Business Oulu jakoi rahaa. Onkohan tuokin kaveri kohta Business Oulun johtokunnassa?
    Juha Alamursulan mukaan Suomessakin olisi hyvä matkia Amerikan mallia, missä merkittävään asemaan päästäkseen alla tulisi olla vähintään yksi konkurssi.
    Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10243562

    VastaaPoista