keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Wikipediaan voi aina ”luottaa”...

Katsotaanpa, mitä kaikkitietävä Wikipedia kertoo Lännen Mediasta:

”Lännen Media Oy on 12 länsi- ja pohjoissuomalaisen maakuntalehden vuonna 2014 perustama yhteisyritys. Lehdet perustivat vuoden 2014 lopulla yhteisen valtakunnallisen toimituksen, joka tuottaa sisältöä niin painettuihin lehtiin kuin digi-, verkko- ja mobiilikanaviin.”

Millä tavalla Lännen Media kuvaa itseään?

”Lännen Media yhdistää 11 suomalaisen sanomalehden voimat. Osakaslehtien valtakunnallisessa yhteistoimituksessa työskentelee
40 journalistia.”

Liittoumassa on siis mukana 12 tai 11 sanomalehteä. Kumpikohan tieto on ”oikea”? Vai voisiko olla niin, että Wikipedia tietää ”enemmän” kuin Lännen Media itse?

Wikipedian tietojen oikeellisuudesta ei voi koskaan olla varma. Siellä voi lukea melkein mitä tahansa.

2 kommenttia:

 1. Wikipediasta saa ehkä jonkunlaisen suunnan mitä jokin asia voi tarkoittaa. Sen syvällisemmin tuonne kirjoitettuun sanaan ei kyllä kannata luottaa. Pari esimerkkiä:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Riot-Entertainment

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Rainer_Partanen

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkasvalokuuloke
  Tässä tapauksessa luotettavin tieto taitaa olla tämä:
  Huuhaa-palkinto

  Skepsis antoi huuhaa-palkinnon 2012 Valkee Oy:lle kirkasvalokuulokkeista "ansiokkaasta heikosti tutkitun terveystuotteen markkinoinnista".[13]

  VastaaPoista
 2. Sattuneesta syystä on tullut hieman googletettua suomesta ja terrorismista. Kirjoja aiheesta taitaa olla aika vähän ja aihe taitaa muutenkin olla arka. Tällainen löytyi: Suomi-terrorismi-supo
  Wikipedian mukaan kirja on on alun perin Puolustusministeriön ja Suojelupoliisin yhteinen tutkimushanke, jonka kirjoittajina toimi 11 suomalaista sekä kaksi ulkomaalaista tutkijaa. Kirjan toimitti ulkoasiainsihteeri Anssi Kullberg.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi,_terrorismi,_Supo

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Yritin löytää kirjaa, mutta sitä ei näyttänyt olevan missään hyllyssä. Pitänee ostaa kirja sähköisenä versiona.

  Googlen avulla löytyikin sitten mielenkiintoista juttua terrorismista eri hakusanojen avulla.

  https://hommaforum.org/index.php/topic,16195.msg230745.html#msg230745
  Muutama vuosi tapauksen jälkeen luin lehdestä, että maailmalla etsintäkuulutettu terroristi oli asunut Muhoksella suomalaisen naisen kanssa. Kuvan nähtyäni muistin välittömästi missä olin tavannut ko. henkilön. Mies oli asunut Suomessa muistaakseni ainakin kaksi vuotta, luultavasti kauemmin. Hän oli tehnyt töitä ja elänyt kaikin puolin tavanomaista elämää.
  Kyseisestä henkilöstä oli tuolloin mainintoja sanomalehdissä, mutta silloin ei ollut internetiä enkä ole löytänyt dokumentteja enää tämän jutun osalta. Muistaneeko kukaan muu tätä tapausta?
  Ainakin tuolloin valvonta on pettänyt pahasti tai sitten henkilö on saanut olla vapaasti Suomessa johtuen silloisten poliittisten päättäjien suotuisasta suhtautumisesta tiettyihin järjestöihin.

  Kysynkin samaa mitä nimimerkki Hessu on tuonne foorumille kirjoittanut. Muistaako kukaan tätä tapausta?

  VastaaPoista