lauantai 22. joulukuuta 2018

Gambinaa joulupöytään ja lahjaksi

Gambina on ehdottomasti paras joulujuoma. Todellinen joulun ystävä unohtaa kaikenlaiset hienostelevat viinit ja väkevät, jotka ovat kallista (valtion valuuttavarantoa huonontavaa) tuontitavaraa. Hän on suomalainen ja suosii vain suomalaista. (Ennen vanhaan sanottiin: suosi suomalaista ja aja Ladalla.) Koska hän ymmärtää hyvän päälle, hän nauttii itse ja tarjoaa vierailleenkin gambinaa – tuota juomista jalointa.

Gambinaa täytyy kuitenkin varata riittävästi, jotta se ei pääsisi loppumaan kesken, koska voisi tuntua ikävältä lähteä kesken railakkaampien joulujuhlien hakemaan täydennystä mannen valinnasta.

Gambina on myös mainio joululahja. Kun kovasta paketista paljastuu gambinapullo, se vetää varmasti saajansa kasvot hymyyn, ja hänen joulunsa on pelastettu. Siitä vain korkki auki ja kurkkutorvi alle, sillä niin kuin sanotaan, juhannus on joka vuosi, mutta joulu on vain kerran vuodessa.

Alko on tänä vuonna auki vielä aattonakin, joten mattimyöhäisetkin ehtivät hakemaan joulugambinansa. Tässä on minimimäärä.


4 kommenttia:

 1. Jumppa-asun myyntikin on IGG:ssä päättynyt. Taisi olla pienoinen pettymys. No lähipiiri taisi saada kivaa vaatetta pukinkonttiin. Mitähän se anoppi moisesta lahjasta tuumaisi? Taitaisi kuitenkin gambina olla mieluisampi lahja.

  VastaaPoista
 2. Sitten kun tukijat saavat trikoonsa, alkaa valitus:

  ”Tämä on väärän kokoinen!”
  ”Tämä kiristää!”
  ”Asu on epämukava!”

  Vaskialla taisi olla ylioptimistiset odotukset jumppa-asun menestyksen suhteen. Yrityksessä todennäköisesti kuunneltiin vain asun ilmaiseksi koekäyttöön saaneiden kehuja, joita ei oikein voi pitää kovinkaan objektiivisina. Huonosti menestynyt IGG-kampanja kertoo, että toisenlainen (realistinen) palaute olisi ollut tarpeen.

  Sivullaan yritys lupaa 30 päivän palautusoikeuden. Siitä ei puhuta mitään IGG:ssä, mutta koska myyjä on suomalainen, ostaminen IGG:stä pitäisi lukea postimyynniksi, jolloin sitä koskevat suomalaiset (tai koko EU:ta koskevat) postimyyntisäännöt ja siihen kuuluisi 14 päivän palautusoikeus.

  Jos palautuksia tulee paljon, IGG-kampanjasta tulee kallis ja tappiollinen seikkailu Vaskialle,

  Asusteita ei pitäisi koskaan ostaa sovittamatta, ellei ole täysin varma sopivuudesta.

  VastaaPoista
 3. Fantom a.k.a. Mustanaamio22. joulukuuta 2018 klo 17.06

  Vaskia myi aikaisemmin IGG:ssä jumppa-asuaan 40 %:n alennuksella, ja nyt kampanjan päätyttyä sen saa 20 prosenttia ”normaalihintaa” halvemmalla. Mutta koska asua ei ole koskaan myyty ”normaalihinnalla”, alennus ei ole todellinen vaan – sanoisinko – täyttä kusetusta. Tästä on nyt olemassa ennakkotapaus:

  ”Kuluttaja-asiamies vaati lisäksi, että yhtiötä kielletään vertaamasta myyntihintaansa omaan aikaisempaan myyntihintaansa, jos se ei pysty näyttämään toteen koskaan perineensä tuotteesta väitettyä vertailuhintaa.”

  Markkinaoikeus kielsi Kruunukalusteen harhaanjohtavat väitteet alennetuista hinnoista

  VastaaPoista
 4. Ennakkotapaus taitaa tulla myös tästä.

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/startup-yrittaja-tuomittiin-kolmeksi-ja-puoleksi-vuodeksi-vankeuteen-sijoittajat-menettivat-satojatuhansia-olivat-sijoittaneet-yhtioon-yrittaja-toimitusjohtajan-antamien-tietojen-perusteella-201197328

  Jos kuuluisaa ihmelaturin tapausta peilaa yllämainittuun tapaukseen, niin on ollut kyllä samankaltaista toimintaa.

  Yritin saada Kalevalta lehtiartikkeleita koskien laturin uutisointia juuri ennen osakeantia. Eipä vaivautuneet vastaamaan. Kalevahan uutisoi laturia mm. patentoituna.

  VastaaPoista