torstai 27. joulukuuta 2018

Ryhdy (typerys) aurinkosähkön tuottajaksi!

Helsingin Energia (ent. Helsingin kaupungin sähkölaitos) ”vuokraa” asiakkailleen (yhden) paneelin aurinkovoimaloistaan, joita on kaksi kappaletta – Kivikossa ja Suvilahdessa.

”Ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi ja vuokraa oma paneeli aurinkovoimalastamme. Tarjoamme sinulle helpon tavan vaikuttaa uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa: lupaamme rakentaa lisää aurinkovoimaa niin kauan kuin kysyntää riittää.”

Suvilahdessa on 1194 aurinkopaneelia ja Kivikossa niitä on 2992. Suvilahden kaikki paneelit ovat jo menneet, ja Kivikossa niitä on kirjoitushetkellä (22.12.) jäljellä enää 31 kappaletta. Artikkelin julkaisuhetkellä kaikki ovat todennäköisesti menneet, eli 4,4 €/kk -hintaisia paneeleja vuokrattiin kaikkiaan 4186 kappaletta.

Helsingin Energia hyvittää keskimäärin yhden euron kuukaudessa paneeliasiakkaidensa sähkölaskusta.

Asiakkailla lieneekin vaikeuksia aritmetiikan kanssa, koska he eivät huomaa, että he maksavat tästä ilosta (omistaa oman nimikkopaneelin) 3,4 euroa kuukaudessa, mikä tekee 40,80 euroa vuodessa. Laskento on sen sijaan hyvin Helsingin Energian hallussa, koska se tienaa ”vuokraamillaan” aurinkopaneeleillaan 170 788 euroa vuodessa. Muutamassa vuodessa se on maksattanut paneeliensa rakentamiskustannukset ekoasiakkaillaan.

Houkuttimena oman paneelin ”vuokraamiseksi” tarjotaan mahdollisuutta seurata aurinkovoimaloiden tuotantoa reaaliajassa ja tietenkin omalla puhelimella. Lisäksi paneelikarttaan saa oman nimensä ja kuvansa.

Kuva kertoo selvästi, miten tehokkaasti tuota uusittuvaa energiaa syntyy...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti