torstai 5. syyskuuta 2019

HumanCharger® Wireless Headset – Valkeen viimeinen yritys

Valkee on tuonut Indiegogo-kansan ”iloksi” uuden korvavalolaitteen, johon on integroitu BT-yhteys ja audiokuulokkeet. Nyt voit siis samanaikaisesti ”valaista” aivojasi ja kuunnella musiikkia puhelimestasi. Tuota ”iloa” ei tosin kestä kovin pitkään pienen akun vuoksi.

Tälle innovaatiolle on myönnetty patentti kolme vuotta sitten. Kilpailijat pääsevät vasta vuonna 2032 tekemään samanlaisia laitteita. Naurettavahan tuo tietenkin on.


Virallinen nimi on: HumanCharger® Wireless Headset

Normaalihinta on 219 euroa, mutta IGG:stä sen saa nyt 50 prosentin alennuksella. Aikaa on 5.10.2019 asti.

Tavoitesumma on yllättävän pieni: 30 000 euroa. Jos summa olisi suurempi, sen jäädessä vajaaksi se näyttäisi tietenkin vielä säälittävämmältä. Tuosta voi laskea, että noin 300 tukijaa saa uuden nupinvalaisulaitteen ”puoleen hintaan”.

Sivun loppupuolella on pitkä lista Valkeen teettämistä ”tutkimuksista” ja väitöskirjoista, jotka tietenkin tukevat Valkeen uskomusta, että korvavalo vaikuttaa myönteisesti aivotoimintaan. Valkeella taitaa kuitenkin olla vääränlainen käsitys keskimääräisestä IGG-tukijasta. Luultavasti suurin osa niistä, jotka ovat jo ostaneet korvavalon, eivät ymmärrä tuon taivaallista tieteellisistä julkaisuista saati olisivat sitten edes koskaan lukeneet ainoatakaan – ja niin se on Indiegogossakin.


IGG:ssä on myyty kaikenlaista roskaa ”palamattomista” latureista jumppalaitteisiin, mutta jokin raja siinäkin täytyy olla, mikä kelpaa IGG-tukijoille. Valkeen HumanCharger® Wireless Headset taitaa jäädä tuon kynnyksen alapuolelle.

Mikähän mahtaa olla Valkeen motiivi esitellä ja myydä ennakkoon tätä uutta laitetta Indiegogossa? Sitä ei esitellä Valkeen sivulla (https://humancharger.com/).

Valkee on aina tehnyt tappiota, ja on varmaa, että tästäkään ei tule Valkeen pelastajaa.

Suurin osa joukkorahoituspalveluissa tuotteitaan kauppaavista yrityksistä on aloittelevia, ja ne eivät saa rahoitusta mistään muualta, joten Indiegogo tai Kickstarter on juuri niitä varten. Mikään arvostettu ja vakavarainen yritys ei alennu tuollaiseen kerjäämiseen.

FAQ-osiossa kerrotaan vastauksena: ”Currently, there are more than 90,000 HumanCharger® devices in active use around the world, all experiencing an excellent safety record.” Monikohan noista on aivan oikeasti edelleenkin aktiivisessa käytössä?

Lue ja naura:

3 kommenttia:

  1. Of course, it will not rescue Valkee. They burn 30.000€ through in a couple of weeks for travel alone. Valkee Ltd is aware of that.

    So why are they on IGG? To get more visibility, and to test the market.

    After MrCharger failed in IGG, Asmo Solutions gave up. I could imagine that Valkee finally got some investor saying, succeed now or that's it.

    They sell it on IGG for an inacceptable price, with which the company would also go down the tube. If they could do adjustments, like firing all but the CEO, and cut production cost by half, then it may work with high numbers.

    Doesn't look like they get much backers, even with >50% discount.

    And BTW it's a perversion of the crowdfunding idea to let a 12 year old deficite-ridden firm throw an outdated scam on the crowd.

    VastaaPoista
  2. Alkuvauhti ei vaikuta kovinkaan lupaavalta, vaikka kaksi päivää onkin vasta kulunut. Valkee varmastikin odotti paljon suurempaa kiinnostusta. Voi olla mahdollista, että ensimmäiset tukijat ovat Valkeen bulvaaneja.

    VastaaPoista
  3. The backers are not public. Good for Valkee.

    BTW Asmo Solutions has finally been deleted from the trade register on 28.8.2019. Just came about it.

    VastaaPoista