sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Tää korutont' on kertomaa...

Tätä vanhaa ja jo hieman kliseiseksi muodostunutta sanontaa voidaan käyttää kuvaamaan oululaisen Laturi Corportion Oy:n toimintaa. Jokin aika sitten yritystä käsittelevään blogikirjoitukseen tuli kommentti, jonka mukaan yritys on lopettanut toimintansa.

PRH:n ilmoitti 14.7.: Yritys on poistettu kaupparekisteristä osakeyhtiölain 20 luvun 4 §:n 1 mom:n 3 -kohdan nojalla.

PRH ilmoitti viime vuoden elokuussa: Yritys ei ole ilmoittanut tilinpäätöstään rekisteröitäväksi osakeyhtiölain 8 luvun 10 §:n/osuuskuntalain 8 luvun 10 §:n mukaisesti kahden vuoden ja kuuden kuukauden aikana. Patentti- ja rekisterihallitus kehottaa yritystä lähettämään puuttuvat tilinpäätösasiakirjat rekisteröitäväksi. Yritys poistetaan rekisteristä tai määrätään selvitystilaan, jos tilinpäätösasiakirjoja ei ilmoiteta viimeistään määräpäivänä 25.11.2020.

Sieltähän se syy selvisi.

Mikä oli sitten syynä tuohon laiminlyöntiin? Koska Laturi Corporation ei ollut moneen vuoteen toimittanut taloustietojaan, tuoreimmat tiedot ovat em. blogikirjoituksessa.

Blogi kirjoitti kesäkuussa 2019: ”Oululainen Laturi Corporation Oy on yksi niitä yrityksiä, jotka ovat toiminnassa vain niin kauan kuin ne saavat julkista tukea.”

Yritys oli saanut suuren määrän protesteja ja velkomustuomioita, joista vain vanhin (100 000 €) oli esitetty blogissa.

Hieman ihmetystä herättää se, miksi kukaan velkojista ei ollut hakenut yritystä konkursiin. Ei liene luultavaa, että yritys olisi maksanut velkansa.

Laturi Corparation sai yli puoli miljoonaa euroa julkista tukea. Tämä oli jälleen kerran hyvä osoitus siitä, miten kyvyttömiä Tekesin ja ely-keskuksen virkailijat ovat jakamaan veronmaksajien rahaa.

https://oulun1.blogspot.com/2019/06/laturi-corporation-oy.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti