keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Mikä on Kipuwexin tilanne?

Oulun 1 -blogi on sarkastiseen tyyliinsä kertonut oululaisesta Kipuwex Oy:stä, jonka hengentuote kantaa samaa nimeä. Kyseessä on siis Kipuwex-kipumittari, josta ei näytä tulevan mitään.

Vuoden 2020 tilinpäätös on kammottava: tappio 426 000 euroa, eikä myyntiä lainkaan. Voi vain ihmetellä, mihin nuo rahat olivat menneet.


Laite muistuttaa paljon Oura-sormusta. Molemmat välittävät vastaanottimeen monia mittausarvoja, joista ei juurikaan ole mitään käytännön hyötyä ja jotka käyttäjä tietää muutenkin. Kipuwex-monitorin näyttö saattaa näyttää hienolta, mutta sen välittämät lukemat ovat melko tyhjänpäiväisiä.


Yrityksen sivulla ei ole minkäänlaisia referenssiluetteloa, eli siellä ei mainita ainoatakaan paikkaa, jossa Kipuwex olisi oikeasti käytössä. Se tarkoittaa vain sitä, että

1) joko laite ei ole (vieläkään) valmis tai
2) sitä ei ole saatu myytyä minnekään.

Kuten aiemmin on todettu, laite on melko yksinkertainen eikä mittausarvoja käsittelevä softakaan ole mitenkään erityisen kompleksinen. Laitetta on nyt kehitetty jo neljän vuoden ajan, mikä vaikuttaa uskomattomalta.

Jos kipuwex olisi jossakin aivan oikeassa käytössä, toki sitä hehkutettaisiin yrityksen sivulla, mutta koska niin ei ole, se tarkoittaa sitä, että laitetta ei ole myyty mihinkään.

Ei ole vaikea ennustaa, että kipumittaria ei koskaan tulla myymään niin paljon, että sillä saataisiin katettua yli puolen miljoonan euron tappiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti