keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Huuto.netin ”helmiä”

Huuto.netistä löytyy joskus myytäviä tuotteita, joiden pyyntihinta ei ole missään suhteessa tuotteen arvoon. Vaikka tuotteen saisi toimituskulujen hinnalla (muutama euro), se ei sittenkään olisi siitä maksetun hinnan arvoinen.

70-luvulta peräisin olevasta yhden tunnin Basf LH -kasetista pyydetään 9 euroa. Toimituskulut mukaan luettuina ostoksen hinnaksi tulisi 12,50 euroa.


Yksi kuoren kiinnitysruuvi näyttää kadonneen. Kasettikotelo näyttää hieman olevan erikoinen. Kaikki kotelot eivät kuitenkaan olleet kaksiosaisia avattavia. Mm. Scotchilla oli yksiosainen kotelo, johon kasetti vain työnnettiin, mutta siinä ei ollut Basfin tapaan avattavaa luukkua.

 

Kasetti on huonokuntoinen ja paljon käytetty. Tuon ikäisen rautaoksidinauhan suorituskyky on huono ja kohinainen. Tyynyn väri kertoo sen, minkä verran kasettia on soitettu.



Myyjän kertoman mukaan kasetilla on amerikkalaisen folk-laulajan musiikkia. Vaikka se ei olisikaan tallennettu 70-luvun nauhurilla, musiikin laatu on huono lähinnä kasetin huonolaatuisuuden vuoksi. Kuten blogissa on todettu, C-kasetti hyvin säilytettynä voi säilyttää siihen tallennetun informaation lähes alkuperäisenä vuosikymmenien ajan.

https://oulun1.blogspot.com/2017/11/kom-teatteri-kansainvalinen.html

Tässä voisi pohtia myyjän motiivia myydä tällaista roskaa. Myynti-ilmoitusten lukumäärän perusteella voi päätellä, että myyminen on tuttua touhua myyjälle. Myyjä tietää varmasti, että kasetille tuskin löytyy ostajaa, mutta siitä huolimatta sitä yritetään kaupitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti