perjantai 10. maaliskuuta 2023

Technics RS-AZ7 -kasettidekki varaosiksi

Saksan eBayssa on myynnissä Technics RS-AZ7 -kasettidekki. Kunnoksi kerrotaan: varaosiksi tai ei toimiva. Dekki näyttää herättävän kiinnostusta ja onkin saanut jo yhdeksän tarjoajaa. Tämän hetken hinta ennen sunnuntaita päättyvää huutokauppaa on 143 euroa.

Sarjanumeron perusteella dekki oli valmistettu vuonna 1996, eli se oli ensimmäistä vuosikertaa. Päällisin puolin dekki näyttää siistiltä ja hyväkuntoiselta...


Rehellinen myyjä esittää kasettipesästä kuvan, joka kertoo kaiken dekin kunnosta. Siellä näkyvät osat vaikuttavat eniten äänen laatuun.


Poistopäähän kulunut ura kertoo siitä, dekkiä oli käytetty paljon. Äänityspää näyttää myös melko kiillottuneelta. Amorfinen toistopää, joka on tämän dekin salaisuus ja saa vanhatkin äänitteet kuulostamaan hyviltä, näyttää kokeneen kovia. Kuva ei ole erityisen terävä, mutta sen perusteella voisi kuitenkin sanoa, että toistopää on pilalla eikä toisto enää toimi dekissä.


Wiikipedian kuva kertoo, millaiselta parempikuntoiset äänipäät näyttävät. Kasettipesä on tosin kauttaaltaan tekstiilikuidun ja öljyn peitossa... eikä ole ihmekään: kuva on jonkun ryssän soittimesta.


Dekin vetokoneisto on huonossa kunnossa. Se on likainen ja syöpynyt.


Tästä dekistä ei saa toimivaa laitetta. Vaikka jotkin elektroniikkaosat olisivatkin toimivia, ostaja ei välttämättä saa sitä, mitä odottaa saavansa.

Tässä voisi tietenkin ottaa kuvan oman dekin kasettipesästä, mikä näyttäisi, millaiselta loistokuntoiset äänipäät näyttävät, mutta se ei taida olla sen vaivan arvoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti