Näin kertoo Kaleva.
Tasapuolisuuden ja vertailun vuoksi kaikki influenssatartunnan saaneet pitäisi myös testata. Se olisikin nyt helppoa koronatestaamisen yhteydessä, koska niiden alkuoireet lienevätkin samanlaiset, ja juuri niiden vuoksi tartuntaa epäilevät hakeutuvat testiin.
Influenssapositiivisia kohtaan toteutettaisiin samanlaiset toimet kuin koronankin: tartuntaketjujen jäljittäminen, karanteeniin määrääminen jne. Media kertoisi tartuntamääristä alueittain sekä sairaalahoidettavien ja kuolleiden määrät. Tartunnan saaneen nimi lisättäisiin myös kulkutautirekisteriin.
Influenssan tarttumisen herkkyyteen saattaisi vaikuttaa aiemmin sairastetut influenssat ja saadut rokotukset. Influenssa aiheuttaa kuitenkin keskimäärin koronaa pahemmat oireet.
Vertailu paljastaisi todennäköisesti sen, miten naurettavaa koronahössötys on ollut. Hieman laajemmassa perspektiivissä tarkastellen taudeilla ei juurikaan näyttäisi olevan suurta eroa.
maanantai 30. marraskuuta 2020
”Influenssa rantautunee Suomeen jouluksi”
perjantai 20. marraskuuta 2020
Polar Device Oy
Oulun 1 -blogi on kertonut viidessä artikkelissa oululaisesta Kitchen Elf -pastakoneesta, joka tosin oli vielä ”tuotekehitysvaiheessa”.
Blogi kirjoitti 13. tammikuuta 2020:
Toimivan pastakoneen kehittäminen on yksinkertaisesti liian vaativa tehtävä Polar Devicelle. Jos se ei ole onnistunut suuriltakaan yrityksiltä, joilla on riittävät taloudelliset resurssit, miten se voisi onnistua lähes konkurssikypsältä oululaisyritykseltä?
Enteellistä vai ei, mutta Polar Device näyttää nyt olevan lähempänä konkurssia kuin vuoden alussa. Taloustiedot näyttävät olevan samassa linjassa muiden blogin seuraamien yritysten kanssa, eli yritykset tekevät reilusti tappiota.
Koska Kitchen Elf -pastakone ei ole tullut markkinoille ja yrityksen aiemmmin käyttämä osoite polardevice.com näyttää kadonneen, lieneekin niin, että Polar Device liittyy muiden vastaavien yritysten joukkoon odottamaan armeliasta konkurssituomiota.
keskiviikko 18. marraskuuta 2020
Oulun kaupunginvaltuuston kokous
9.11.2020 pidetty Oulun kaupunginvaltuuston kokous on herättänyt huomiota valtuutettu Latékoé Lawson Hellun asiattoman kielenkäytön vuoksi.
Latékoé kertoo olleensa Suomessa jo yli 30 vuotta.
https://www.latekoelawsonhellu.net/kuka-olen/
Kohdassa (2.42) Satu Haapanen keskeyttää Lokan puheenvuoron, mihin puheenjohtaja Hänninen toteaa (2:45): ”V***u, taasko sä alat...”. Vihreillä näyttää oleva pakottava tarve häiritä muiden valtuutettujen puheenvuoroja, jos asia ei satu miellyttämään tai ei vastaa omaa ideologiaa.
Ehkäpä äänestäjät osaavat tehdä omat johtopäätöksensä ensi vuoden huhtikuussa ja miettivät tarkemmin, keitä valitsevat päättämään kaupungin asioista seuraavalle 4-vuotiskaudelle.
torstai 12. marraskuuta 2020
Ylimielisyys johti tappioon
Suomi voitti eilen Ranskan jalkapallon ystävyysottelussa maalein 2–0. Hallitseva maailmanmestari lähti otteluun ylimielisellä asenteella, mikä johti häviöön.
Tästä muistuu mieleen Brasilian ylimielinen käytös sen omissa kisoissa vuonna 2014. Brasilia, joka oli ennakkosuosikki, hävisi ensin puolivälierissä Saksalle nöyryyttävästi maalein 1–7. Meno jatkui lähes samanlaisena pronssiottelussa, jossa se hävisi Hollannille maalein 0–3.
tiistai 10. marraskuuta 2020
Mitä kuuluu BrightChargerille?
Blogi kertoi lukuisissa artikkeleissa vuosina 2017 ja 2018 epäonnisesta BrightCharger-puhelinlaturista, jonka valmistuminen viivästyi ja jolla oli ongelmia ”patenttinsa” kanssa. Ensimmäinen artikkeli julkaistiin 28.5.2017 ja viimeinen 27.9.2018.
Yrityksen vuoden takaiset taloustiedot ovat (edelleenkin) järkyttävää luettavaa. Tuorein julkistettu tilikausi oli poikkeuksellisesti 18 kuukauden pituinen. Siitä huolimatta liikevaihto oli vain noin kaksituhatta euroa. Tappiota tuli sitä vastoin huimat 379 000 euroa eli lähes sama määrä kuin edellisellä tilikaudella.
BrightCharger valmistui tiettävästi vuoden 2018 alkupuolella – ilmeisestikin viimeistään toukokuussa. Tuosta voi helposti laskea, että BrightCharger ei ole ollut mikään myyntimenestys.
Ihmetystä herättävä asia on se, miten yritys voi edelleenkin olla toiminnassa. Sen sivulla on tuoreita päivityksiä (elokuu 2020), joten lieneekin niin, että jokin taho rahoittaa yritystä, jotta se pysyisi pystyssä, mutta syy siihen on suuri arvoitus.
On luultavaa, että vielä julkistamaton, 2020/09 päättynyt tilikausi jatkoi vanhaa trendiä, eli myynti oli olematon ja tappion määrä suuri.
BrightCharger myy itse laturiaan 29 euron verottomaan hintaan. Postikuluineen hinta lieneekin siten noin 45 euroa.
BrightChargerin sivulla puhutaan myös ”patentista”, mutta koska yritys vetelee viimeisiään, blogi ei vaivaudu tutkimaan asiaa enempää. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama patentti, johon laturin idea perustui ja joka torpattiin jo kolme vuotta sitten.
Yrityksen lisäksi Maaseudun Tulevaisuus -lehden verkkokauppa on laturin ainoa myyntipaikka. Jos mitkään muut liikkeet eivät ole ottaneet sitä myyntiin, sen täytyy kertoa jostakin...
Blogin havaintojen mukaan kaikilla tuotteilla, joiden markkinointi oli perustunut liioitteluun tai suoranaiseen valehteluun, on ollut huono menestys.
sunnuntai 8. marraskuuta 2020
True Sun LLC
Amerikkalainen True Sun -verkkokauppa, joka on nimensä mukaisesti erikoistunut myymään valoterapiatuotteita, myy myös Valkeen korvavaloa. Yrityksen nimi on kuitenkin harhaanjohtava, ja oikeammin sen pitäisikin olla Artificial Sun. Tämä kertoo yrityksen huonosta moraalista.
Toinen todiste huonosta moraalista on korvavalon myyminen. 259 dollaria vastaa 219 euroa. Yrityksen luulisi tietävän tarkasti, millaisia tuotteita se myy. Joko yritys uskoo kaikki Valkeen valehtelut tai se ei yksinkertaisesti välitä, mitä huijaustuotteita se myy.
Kolmas todiste huonosta moraalista on valheellinen verkkosivu, joka esittää korvavalon perättömiä myyntimääriä edellisten 24 tunnin tai sitä lyhyempänä aikana ja sitä, kuinka moni katsoo sivua parhaillaan.
Alla olevat kuvakaappaukset on otettu yhden minuutin aikana, ja niiden välillä sivu on päivitetty, jolloin muutokset tapahtuivat. ”Viewing this product” vaihtelee välillä 1–5, ja se muuttuu ilman päivitystäkin.
Blogi ei malttanut olla jättämättä arvostelua, jonka yritys poistanee sitten, kun se havaitsee sen.
perjantai 6. marraskuuta 2020
Oulu 1890-luku
Seurahuoneen takaa otetussa vanhassa kuvassa on hieman harvinaisempi näkymä kirkon suuntaan. Koska 1900 valmistunutta Kauppahotellia ei näy kuvassa Siemssenin talon vieressä, kuva oli otettu 1800-luvun puolella. Todennäköinen kuvausajankohta oli 1890-luku, ja kuvaaja oli mahdollisesti Ina Liljeqvist.