torstai 1. huhtikuuta 2010

Tietomaan torni kallistuu

Kaleva kertoi aamun lehdessään, että Tietomaan tornin (eli entisen Åströmin nahkatehtaan vesitornin) havaittiin maanantaina kallistuneen. Italialainen tornitutkija Luigi Acerbi, joka vielä sattuu olemaan maailmankuulun tutkimusmatkailija Giuseppe Acerbin jälkeläinen, saapuu tänään kertomaan tyhmille oululaisille, onko torni kallistunut vai ei.

Kalevan ”asiantuntevan” toimituksen mielestä Åströmin tornista voisi tulla jopa Pisan kaltevaa tornia kuuluisampi, vaikkakaan se ei vielä ole ”kallistunut” yhtä paljon. Artikkelissa tosin arvioidaan, että jos kallistuma korjaantuu itsestään, Oulu menettää tuhannen taalan paikan saada kaupunkiin jonkin siltä puuttuvan vetonaulan.

Kuten kuvasta voidaan havaita, vinossahan se on... vai olisiko kyseessä sittenkin valokuvausteknillinen kikka..?

Kotkassa ilmestyvässä sanomalehdessä (Kotkan Sanomat) oli hyvä aprillijuttu parikymmentä vuotta sitten. Lehdessä kerrottiin, että venäläisestä kirjolohikasvattamosta oli päässyt karkuun kymmenentuhannen kalan parvi, jonka oli nähty suuntaavan kohti Kotkaa. Tuolloin oli ollut vähäjäinen talvi, ja meri oli sulanut jo maaliskuun puoliväliin mennessä.

Samainen lehti kertoi seuraavana päivänä, että merellä oli nähty poikkeuksellisen paljon kalastus- ja muita aluksia ilmeisestikin pyytämässä venäläisiä karkulaiskaloja, mutta saalis oli kuitenkin jäänyt mitättömäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti