sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Laanilan Kesoil

Kuvassa näkyy Laanilan Kesoil-huoltoasema 60-luvun jälkimmäisellä puoliskolla. Koska rakennus hohtaa uutuuttaan ja piha on vielä niin siistin näköinen, kuva on arvatenkin otettu melko pian aseman valmistumisen jälkeen.

Huoltamopuolelle mentiin oikeanpuoleisesta ovesta, joka näyttää olevan auki. Sinne maksettiin myös ostettu polttoaine. Kahvioon käytiin vasemmanpuoleisen mittarin takana näkyvästä ovesta.


Huoltohalleja oli kolme kappaletta, ja niiden pinta-ala koko huoltamorakennuksesta oli yli puolet, mikä kertoo siitä, että tuon ajan huoltoasemat olivat nimensä mukaisesti huoltoasemia, joissa saattoi huollattaa tai korjauttaa autonsa.

Tuohon aikaan Valtatieltä oli suora kulkuyhteys Kuusamontielle. Valtatien idänpuoleinen pää päättyi rautatiehen, joten hieman ennen sitä yhteys Kuusamontielle muodostui vasemmalle kaartuvan, rautatien ylittävän sillan kautta. Heti sillan loppupäässä oli liittymä oikealle Hintantielle, josta kääntymällä vasemmalle Nokkalantielle päästiin Laanilan Kesoil-huoltoasemalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti