perjantai 20. maaliskuuta 2015

Angry Birds -elokuva

Helsingin Sanomat uutisoi eilen valmisteilla olevasta Angry Birds -amimaatioelokuvasta, jonka budjetti on noin 75 miljoonaa euroa. Tuon summan lisäksi Rovio ja Sony Entertainment käyttävät markkinointiin sekä jakeluun noin sata miljoonaa euroa.

Koska kyseessä on animaatio, siinä käytetään ääninäyttelijöitä, jotka näyttävät olevan amerikkalaisia. Punaista lintu esittämään on valittu Jason Sudeikis, joka lieneekin useimmille melko tuntematon ”suuruus”.

Rovion kannattavuus on heikentynyt selvästi viime kolmen vuoden aikana. Myynti on pysynyt likimain vakiona, minkä ei pitäisi olla kasvuyrityksen ominaisuus, mutta liikevoitto on laskenut roimasti. Jos trendi jatkuu samanlaisena tänäkin vuonna, tappiota on odotettavissa.


Miten tuollaisella yhtiöllä on varaa sijoittaa rahaa elokuvaan? Koko 75 miljoonan euron summa ei tietenkään tule Rovion kassasta, mutta yhtiö joutuu vastaamaan taloudellisesti siitä, miten elokuva saa katsojia teattereissa.

Kuten uutisen otsikossa kerrottiin, Rovio odottaa pelastusta taloudelliseen tilanteeseensa elokuvan menestymisestä. Rovio näyttää panevan kaiken yhden kortin varaan. Jos elokuva floppaa, niin kuin moni on jo ennustanut, se on Rovion loppu. Monien mielestä aika on ajanut lintujen ohitse, ja ehkäpä elokuvakin tulee liian myöhään.

75 miljoonan euron kysymys kuuluu: viitsiikö kukaan katsella näitä typeriä hahmoja valkokankaalla puolentoista tunnin ajan?

1 kommentti:

  1. Voihan se olla, ettei katsojia riitä. Mutta toisaalta kukapa minä olen sanomaan mitään.. Suomessa kun sadat tuhannet ihmiset ovat käyneet katsomassa leffan, jossa nauretaan sammuneen raiskaamiselle.

    Onneksi Suomen pelibisnes ei ole pelkästään Rovion varassa.

    VastaaPoista