tiistai 7. huhtikuuta 2015

Valoterapiaa Yhdysvaltojen Irak-veteraaneille

Valkee mainostaa Twitter-sivullaan Bostonin yliopiston ja Veteraanien terveydenhuollon tekemää tutkimusta valoterapian käytöstä traumaattisen aivovaurion (TBI) ja traumaperäisen stressihäiriön (PTSD) hoidossa. Sotiminen Irakissa 1990–91 oli ilmeisestikin aiheuttanut ne. Mitä menitte? saattaisi joku kysyä.

Tutkimuksessa käytettiin kypärää, jossa oli punaista ja lähes infrapunaista valoa päänahkaan lähettäviä valodiodeja (led). Lisäksi sieraimiin työnnettiin valodiodit, joiden tarkoitus oli lähettää fotoneja aivojen syvempiin osiin. Käsittelyn kestoaika oli 30 minuuttia. VALKEEN HARMIKSI KORVIIN EI TYÖNNETTY MITÄÄN.

Kypärä on melko eksoottisen näköinen.


Kuvaus testijärjestelystä:


Tutkimustulokset:


Valoterapialla saattaa olla myönteisiä vaikutuksia kyseisten ”traumojen” hoidossa. Artikkelin lopussa todetaan: ”She foresees potential not only for war injuries but for conditions such as depression, stroke, dementia, and even autism.” Tässähän tullaan selvästi Valkeen ”alueelle”. Saako Valkee tästä kilpailijan?

Valkee olisi tietenkin toivonut, että sen korvavaloa olisi käytetty tutkimuksessa, mutta niin ei vain tehty. Ehkäpä sen tehottomuus oli jo tutkijoiden tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti