tiistai 24. huhtikuuta 2018

Mihin 20 000 Asmo-laturia katosi?

Useassa mediassa on kerrottu, että Asmo-latureita valmistettiin 30 000 kappaletta, joista vain 5000 myytiin kannattavasti. Siitä voi siten päätellä, että loput 25 000 laturia olisi myyty alehintaan eri myyntipaikoissa. Tuohon olettamukseen oli blogissakin päädytty.

Blogi on selvitellyt eri ketjujen latureiden myyntimääriä ja tullut vakuuttuneeksi siitä, että niissä ja pienemmissä liikkeissä on viime kesän ”tapahtumien” jälkeen myyty alle 5000 laturia. Ne kaikki on myyty alehintaan ja suuri osa niistä 10 euron poistohintaan.

Tuo jättää jäljelle vähintäänkin 20 000 laturia, joita ei tiettävästi ole vielä myyty missään. Mikä on niiden kohtalo? Missä ne ovat? Vai oliko niitä koskaan edes valmistettu?

Oliko tämäkin vain yksi valhe lisää?

Kuten blogin aikaisemmissa laturikirjoituksissa on todettu, Asmo-laturi oli lähes pelkästään valhetta: patentit, energiansäästö, keksitty Väärinmajan ex-meijerin palotarina, vakiolatureiden palovaarallisuus ja niiden kuumeneminen:

”Muutettaessa verkon vaihtovirtaa puhelimesi käyttämään tasavirtaan, kuluttaa normaali laturi sähköä, vaikka itse päätelaite ei olisi siihen kytkettynä. Tämän voit helposti todeta koskettamalla seinään kytkettyä laturia. Se on kuuma, vaikka puhelin ei olisi siinä kiinni. [sijoitusmuistio]

Jos latureita valmistettiinkin vain 10 000 kappaletta, se tarkoittaa sitä, että entistä suurempi summa sijoittajien rahojen haaskaamisesta on vailla vastausta.

6 kommenttia:

  1. Mr. Chargerin keräystavoite Indiegogossa oli 30 000 USD, josta kertyi vain 20 120 USD. Tavoitteesta jäi siten puuttumaan 10 000 dollaria, joka oli tosin vain alle yksi prosentti sijoittajilta saaduista rahoista.

    Vuosi sitten 30 000 dollaria olisi riittänyt Aarnio-laturin markkinoille tuomiseen, koska sehän on vain laturi, jonka sisäkalut maksavat vain euron pari. Yritys kertoi elokuussa projektin lakkauttamisesta, jonka todellinen syy taisi olla tieto yrityksen huonosta tilasta ja odotettavissa olevasta selvitystilasta, vaikkakin lokakuussa kerrottiin aivan toinen selitys.

    Kaleva kertoi lokakuussa:

    ”Asmolla päätettiin ryhtyä kehittämään tuoteperhettä, jonka osana syntyi esimerkiksi Eero Aarnion muotoilema Mr. Charger. Kun suunnitelmat olivat alkukesästä valmiit, laskettiin hintalappu: yli 10 miljoonaa.”

    10 000 000 euroa..?

    Tämä taisi olla suurin laturiin liittyvä valhe... ainakin euromääräisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maininta Mr. Chargerin suunnittelusta on poistettu Eero Aarnion sivulta.

      Poista
    2. Onkohan Aarniollakin saatavia Asmo Solutionista? Muistaakseni Mr chargeriin oli tehny sarjayrittäjän oma toinen yritys jotain. Olisi aika noloa, jos se lasku olisi myös jätetty hoitamatta.

      Poista
  2. https://patent.prh.fi/patinfo/tiedot.asp?NroParam=20155227&NID=&offset=&ID=X1006031&Inx=2

    Tuokin patenttihakemus on nyt jätetty lopullisesti sillensä. Kummallista, koska tietyt tahot kehuivat juuri nuiden patenttien olevan kunnossa.

    VastaaPoista
  3. Linkki ei toimi, mutta kyseessä lieneekin se maailmankuulu paloturvallinen ja ”patentoitu” laturi..?

    Niin, mitenpä se olisi mahdollista patentoida jotakin, jonka jotkut toiset olivat jo ehtineet tehdä...

    Tästä pääsee toteamaan tapahtuneen:

    https://patent.prh.fi/patinfo/toimenpide.asp?NroParam=X1006031&HakemusParam=20155227&NID=&offset=&Inx=&P=T&PN=&LJ=&PD=20161002

    VastaaPoista
  4. Tervareitin jutussa puhutaan 11 tuhannesta laturista. Isoja on erot nuissa esiin putkahtelevissa määrissä.

    VastaaPoista