sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tämä on häpeä!

Suomalaisten matelu ruotsalaisten, ruotsalaisuuden ja ruotsin kielen edessä ei näytä osoittavan loppumisen merkkejä. Siitä saatiin kaksi vakuuttavaa todistetta kuluvalla viikolla.

1) Prinsessa Vittuurian perhetapahtumaa olivat kaikki mediat täynnä, vaikka vähempikin olisi varmasti riittänyt.

2) Suomalaiset olivat niin tyhmiä, että valitsivat rantaruotsalaisen esittämään ruotsinkielisen kappaleen Eurovision-laulukilpailuun. Miten tämä voi olla mahdollista?

Vaikka Euroviisut onkin melko merkityksetön skaba, ruotsinkielisen kappaleen esittäminen antaa kuitenkin Suomesta aika oudon kuvan.

Myös viime vuonna Suomen edustajana oli rantaruotsalainen.

2 kommenttia:

  1. Kaippa se juontaa juurensa jo peruskouluun, kun siellä pakkoruotsilla aivopestään oppilaat uskomaan että ruotsi se on niin paljon parempi.

    VastaaPoista
  2. Nyt ois hyvä erottaa ruotsinkielisyys ja pakkoruotsi toisistaan.

    Se, että meillä on ruotsinkielinen vähemmistö, on historiasta johtuva fakta. Ruotsinkieliset ovat ihan samanlailla suomalaisia kuin me suomenkieliset - tai vaikkapa saamen kieliä äidinkielenään puhuvat ihmiset.

    Pakkoruotsi - tai pakkoruotsitus - on sitten poliittisten lehmänkauppojen tulos. Se ei ikävä kyllä tule muuttumaan niin kauan kuin vallassa on RKP ja muissa puolueissa pakkoruotsitusta puolustavat johtohenkilöt.

    VastaaPoista